Notícies

CELEBRADA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

L’Assemblea General Ordinària de clubs, s’ha celebrat aquest dilluns 15 de maig, a la seu de la Federació Catalana de Tennis.

1.-Informe del President

L’Assemblea, ha donat inici amb l’informe del President, on s’han exposat les diferents accions estratègiques dutes a terme durant l’any 2022 i el primer semestre de 2023. En aquest sentit, cal destacar els següents punts dels eixos estratègics de la Federació:

SERVEIS ALS CLUBS

  • La FCT continua potenciant el projecte de Clubs d’Excel·lència del Tennis Català.
  • Ajuts econòmics a Clubs organitzadors de competicions internacionals i de competicions FCT. El total d’ajuts econòmics durant el 2022 ha estat de 110.805,57€.

COMPETICIÓ I PROMOCIÓ

  • S’ha potenciat l’organització de competició nacional i internacional. En aquest sentit, cal destacar els tornejos propis de la FCT, que sota la marca Catalonia Open, tenen la prova del circuit WTA 125 com a esdeveniment més destacat. També s’inclou un ITF Sènior, ITF M25, ITF Júnior i una prova del circuit Tennis Europe.
  • Seguim invertint en activitats promocionals: Supertennis, Tennis Escolar, Campionat de Catalunya de mares, pares, filles i fills o el Circuit Unitennis, entre d’altres.
  • Seguim apostant pel tennis per nivells.

PLA DE GESTIÓ

  • S’ha seguit amb l’execució i compliment del Pla de Viabilitat FCT

En aquest sentit, el President de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, ha fet balanç dels resultats econòmics de la FCT des de l’any 2007. Tamayo ha desatacat com “el canvi de model implementat l’any 2017,  deixant de banda la gestió d’instal·lacions, ens ha permès tornar a resultats positius, fent palès que l’activitat ordinària de la Federació és totalment viable i sostenible. Un any més tanquem amb resultats positius amb un resultat positiu de més de 218.000€. A banda, hem deixat de fer competència als clubs amb activitats que no ens corresponien com a federació”.

Un altre aspecte que va voler ressaltar Jordi Tamayo és que “un dels grans objectius de la federació, a banda de la liquidació del deute històric, és el creixement en llicències federatives. El repte és arribar a les 25.000 durant aquest mandat. Avui dia, superem les 23.000 llicències, 2.000 més que fa dos anys”.

2.- Memòria activitats 2022.

Es va presentar la memòria d’activitats de l’any 2022, que va estar aprovada per unanimitat per la totalitat de clubs assistents.

Entre les diferents activitats i dades exposades, destacar que durant el 2022 va incrementar un any més el volum d’equips participants en la Lliga Catalana, una de les competicions estrella del Tennis Català. Amb 1.058 equips i 12.116 participants converteixen la Lliga Catalana en una de les competicions per equips més importants en l’àmbit europeu.

3.- Calendari de Competició

Es va presentar el calendari de competició de l’any 2023, que va ser aprovat per unanimitat per part dels clubs.

4.- Estats financers i liquidació de pressupost 2021

Jordi Cumellas, Vicepresident econòmic de la FCT, va presentar els resultats econòmics de la Federació corresponents a l’any 2022, amb un resultat positiu de 218.083,94€.

Els  estats financers i la liquidació de pressupost de 2022, també van ser aprovats per unanimitat per part dels clubs.

5.- Proposta modificació Estatuts i ratificació membres Junta Directiva

L’Assemblea de clubs va aprovar també la modificació de l’article 61 dels Estatuts de la Federació, pel qual es crea una nova delegació territorial, en aquest cas la Delegació de Terres de l’Ebre.

Finalment, es va ratificar el nomenament de Marga Danés com a membre de la Junta Directiva i nova Delegada Territorial de la Federació a Girona, de Joan Ramon Masip com a nou Delegat Territorial de la Federació a Terres de l’Ebre i el nomenament de Pedro Muñoz com a nou membre de la Junta Directiva de la Federació.

Share