Notícies

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE CLUBS DE CATALUNYA

El Tennis Museum de la Federació Catalana de Tennis,  va acollir aquest dilluns 27 de març l’Assemblea General Ordinària de Clubs de Catalunya. Una Assemblea que va aprovar tots els punts de l’ordre del dia presentats per la Federació.

A las 19.00 de la tarda, i amb una sala plena de clubs d’arreu de Catalunya, va donar inici l’Assemblea amb el Informe del President de la Federació, Joan Navarro, que va començar la seva intervenció ressaltant la tasca feta en els darrers anys des de l’Àrea de Gestió, “trobant una Federació en situació de fallida tècnica, hem treballat de manera incessant  per ordenar tot el deute acumulat, així com per adaptar l’estructura de la Federació a la realitat.”.

El President va voler destacar també la gran tasca realitzada per l’Àrea Esportiva, que tot i veure reduït el seu pressupost de manera considerable en els darrers anys “han continuat tirant endavant tots els Programes Esportius amb total garantia, el que demostra la total implicació del personal federatiu”. Continuant amb l’Àrea Esportiva, va voler destacar els impactes del tennis català:

 • 2.6267 Llicències
 • Lliga Catalana: 905 equips i més de 10.000 jugadors
 • Campionats de Catalunya per equips: 760 equips i gairebé 12.000 jugadors
 • Campionats de Catalunya Individuals: 1.651 participants
 • Circuit Absolut FCT: 1.946 participants
 • Circuit Juvenil Hivern: 2.588 participants
 • Total partits federats: Més de 63.000 partits

Seguidament, es van presentar el diferents Projectes de Tennis Inclusió, que tal i com va destacar el President, “son projectes que ens fan especial il·lusió treballar i tirar endavant. És una feina que te poca visibilitat i que evidentment no busquem. Però que generen especial satisfacció que es siguin tot un èxit”.

Per acabar la seva intervenció, Joan Navarro va tornar a remarcar “la importància del col·lectiu del Tennis Català i la necessitat que Clubs i Federació continuïn treballant de la mà”.

 

MEMÒRIA ESPORTIVA 2016

Finalitzat el informe de Presidència, es va procedir a presentar la Memòria Esportiva de l’any 2016. La Vicepresidenta Sacra Morejon, va fer balanç d’aquest darrer any, on es va destacar “la consolidada Lliga Catalana, que ja és el referent de la competició per equips a Catalunya”.

Es va mostrar també la continua aposta per Tennis promocional, com demostra “l’èxit de les noves Trobades  de  Supertennis1, que l’any passat amb 4 Jornades, va acollir més de 300 participants de més de 30 clubs de Catalunya”.

Es va destacar també el bon funcionament dels 6 Centres de Referència arreu de Territori i del Programa RDS, “que acullen els millors tennistes/as  juvenils del Tennis Català, i que suposa una tasca conjunta amb els clubs, de cara a treballar en la millora dels jugadors/es”

Una de les novetats presentades per la Vicepresidenta Esportiva, es el plantejament actual de la Federació vers el darrer esglaó de la Piràmide del Tennis Català. “Si durant els primes anys d’aquest Projecte Esportiu, vàrem haver de tallar el darrer esglaó de la Piràmide, i centrar-nos amb els joves fins als 16 anys, ara comencem a estar preparats per a plantejar-nos com podem ajudar a aquest col·lectiu que està a les portes del professionalisme”.

Seguidament, es van detallar els diferents” Comitès de l’Àrea Esportiva, que treballen en la continua millora i evolució de la competició i la formació”. Actualment, es treballa amb els següents comitès:

 • Comitè Tècnics de Competició
 • Comitè d’Àrbitres Catalans
 • Comitè d’Acadèmies
 • Comissió de Tennis Platja

Es van presentar també els diferents Projectes vinculats al Tennis Inclusió. Actualment els projectes liderats per la Federació són:

 • Tennis en Cadira de Rodes: L’Escola més gran d’Europa i que compta amb 24 jugadors.
 • Tennis per a Deficients visual: Nova Escola creada juntament amb la Fundació Sound tennis i que compta amb 17 alumnes. Actualment hi ha llista d’espera.
 • Tennis per a Discapacitats Intel·lectuals: Programa anual amb ACELL i Special Olympics, amb 26 participants.
 • Tennis per a col·lectius amb necessitats educatives especials: Programa anual amb més de 84 participants.
 • Tennis en Centres Penitenciaris: Programa puntual, amb 3 tallers anuals i amb un abast de 75 participants
 • Tennis per a col·lectius amb Risc d’Exclusió Social: Nou projecte UFEC liderat per la Federació en l’àmbit del nostre esport.

El darrer punt tractat des de l’Àrea Esportiva, va ser al referent a la Formació i Regulació Professional. Es va destacar “que el posicionament del col·lectiu tècnic  del tennis a Catalunya no és el desitjat, donat que una gran majoria de tècnics/es es trobaven en situació irregular, en quant a formació”. Es va destacar el gran nombre de cursos organitzats per la Federació en els darrers anys, així com les ajudes en forma de subvenció que des de Federació es van oferir.

Es va detallar també el procés obert per l’Escola Catalana de l’Esport i per la Federació Catalana de Tennis per a poder Certificar a diferents col·lectius tècnics.

TENNIS CATALÀ

El Responsable de Màrqueting i Comunicació de la Federació, Dani Llurba, va presentar davant els Clubs assistents a l’Assemblea, la nova marca de “Tennis Català”. Tal i com va destacar. “aquesta marca no és un simple logo, ni la nova marca federativa. És una manera d’entendre el tennis de casa nostra”.

Es va incidir en treballar de la mà entre tots els actors del Tennis Català; Federació, Clubs, jugadors/es, pares, mares, seguidors, etc, donat que tots” formem la comunitat del tennis a Catalunya. Tots tenint un punt en comú, un punt que ens uneix i del qual hem d’estar orgullosos i presumir de formar-hi part: el Tennis Català” .

Es va presentar també el nou format web, així com les fases d’implantació del les diferents novetats: Portal Professional del Tennis Català, Serveis a Clubs, o la millor navegabilitat i l’accés a informació de competició.

MEMÒRIA ECONÒMICA 2016 i PRESSUPOST 2017

Donada la complexitat de les diferents accions gestiona realitzades per la Direcció General de la Federació Catalana de Tennis, us adjuntem enllaç amb la presentació realitzada a l’Assemblea on podeu consultar totes les dades exposades.

Memòria económica 2016 i Pressupost 2017

NOUS MEMBRES DE LA JUNTA DIRECTIVA

A proposta del President, es va sotmetre a ratificació de l’Assemblea de Clubs la incorporació de nous membres a la Junta Directiva de la Federació Catalana de Tennis.  Els nous directius ratificats per l’Assemblea varen ser:

 • Ernesto Lapiedra
 • Jordi Marzà
 • Antoni Borrull
 • Pere Lluis Bergadà
 • Joan Carles Pradell
 • Maribel Domingo
 • Antoni Andrés

Podeu consultar  tota la informació en l’apartat de Transparència del web.

Share