Antonio Muñiz i Aran Teixidó, nous campions de Catalunya júnior

El Campionat de Catalunya de Tennis ja té campions en la categoria júnior. Es tracta d’Antonio Muñiz (CE Sánchez Casal) i d’Aran Teixidó (CT Lleida) que s’han endut avui les finals disputades a les pistes de la Federació Catalana de Tennis (FCT) a la Vall d’Hebron. Els duels, programats per diumenge passat, van haver d’ajornar-se per la pluja i s’han acabat aquest migdia.

Començant per la categoria masculina, Antonio Muñiz s’ha adjudicat el títol en batre a la final a Max Alcalà (CT Cabrils) per 7-5 i 6-2, en un duel que dominava per 6-5 quan es va ajornar i que ha sabut rematar amb autoritat. El nou campió s’ha mostrat molt satisfet per un títol que suposa un magnífic colofó i la millor manera de tancar la seva etapa juvenil, que acaba enguany.

Per la seva banda, Max Alcalà tindrà noves oportunitats de guanyar el campionat júnior, ja que encara és cadet (precisament és l’actual campió i espera reeditar ben aviat el títol) i ha assegurat estar molt content d’arribar a la final jugant contra tennistes dos anys més grans.

Abans d’arribar a la final, Muñiz, que era el segon favorit del quadre, va eliminar successivament Pau Pujadas (6-0 i 6-2), David Álvarez (6-1 i 6-2), Nil Regàs (15) (7-5 i 6-2), Carles Batlle (9) (6-3 i 6-2) i Àlex Martínez (5) (1-6, 6-2 i 6-2.

En noies, Aran Teixidó s’ha imposat a la final Laura López (CE Sánchez Casal) per 6-1 i 6-4. En aquest cas, la final es va suspendre quan la jugadora lleidatana havia guanyat el primer set per 6-1 i anava perdent en la segona mànega per 1-4. A la represa del partit, Aran Teixidó no ha donat opció a la seva rival i ha encadenat 5 jocs que li van atorgat el set i el títol.

Per a la jugadora del CT Lleida, aquest és el quart títol de Catalunya que conquereix després dels d’aleví, infantil i sub 15. Aran Teixidó ha agraït a la FCT les facilitats rebudes i la col·laboració que està rebent en la seva etapa formativa, a la vegada que va fer una menció força especial per al seu entrenador, Miqui Moreno. Per la seva banda, Laura López ha jugat el seu darrer campionat de Catalunya, donat que acaba etapa junior i marxa als Estats Units.

En el seu camí fins a la final, Aran Teixidó, que partia com a cap de sèrie número 8, va eliminar successivament Irene López (6-2 i 6-1), Kayla Greco (6-4 i 6-3), Galateia Mesochoritou (6-3 i 6-3), Aina Domingo (15) (6-3 i 6-4) i Alejandra Ferrer (4) (7-3 (3) i 6-4), amb la qual cosa no va cedir ni un sol set en tot el torneig.

Els nous campions han rebut el trofeu de mans del president de la FCT, Jordi Tamayo, el qual ha destacat el gran nivell tennis català, ha felicitat els protagonistes de les finals i els ha desitjat una molt bona temporada.