Notícies

ACTE DE RECONEIXEMENT ALS CAMPIONS, CAMPIONES I FINALISTES DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA JUVENILS 2023 AMB MARCEL GRANOLLERS COM A GRAN CONVIDAT

L’Auditori Rafael Nebot del Consell Català de l’Esport va acollir el dimecres 29 de novembre l’acte de reconeixement de la Federació Catalana de Tennis als campions, campiones i finalistes dels Campionats de Catalunya individuals juvenils del 2023. L’acte va comptar amb un convidat de luxe, Marcel Granollers, recentment finalista de dobles de les ATP Finals de Torí juntament amb Horacio Zeballos, i a qui la FCT i el conjunt del Tennis Català van voler reconèixer  la seva llarga i exitosa trajectòria fins a dia d’avui. Aquesta jornada, a banda dels diferents esportistes premiats i familiars dels mateixos, també va comptar amb la presència de Josep March, representant territorial de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya a la província de Barcelona; Jordi Tamayo, president de la FCT; així com diversos membres de la junta directiva de la federació; i presidents i presidentes de diferents clubs de Catalunya.

L’acte va donar el tret de sortida amb unes paraules de benvinguda de Josep March i Jordi Tamayo per a tots els jugadors i jugadores que enguany s’han proclamat campions i finalistes de Catalunya en les seves respectives categories. Seguidament, donat que el 25 de novembre es va commemorar el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, es va fer la lectura del manifest del món de l’esport.

Després d’aquest inici, va arribar el moment de reviure la gran trajectòria fins a dia d’avui de Marcel Granollers, un referent del Tennis Català. Primer de tot, el periodista de l’Agència EFE Ginés Muñoz li va fer una petita entrevista on va repassar tots els èxits de la seva llarga carrera esportiva i també li va destacar la seva qualitat humana fora les pistes. “El tennis és una manera de viure. Et dona uns valors que fora la pista pots utilitzar, i la veritat que t’ajuda molt a afrontar situacions. Això et fa fort”, va explicar Granollers. El tennista de 37 anys, en porta 20 competint al més alt nivell en el circuit professional i 16 anys guanyant títols des que el 2008 va conquerir el seu primer torneig ATP a Houston. “Per tenir una carrera llarga has de ser constant. El dia a dia és molt important. Has de ser un professional dedicat a l’esport i estar compromès. Per sort, s’han ajuntat moltes coses que han permès que a dia d’avui pugui continuar en actiu amb 37 anys”, va afirmar Granollers, que també va assegurar que no té previst quan posarà punt i final a aquesta etapa de la seva vida. “Al llarg de tots aquests anys he viscut moments de tota mena, alguns de bons i d’altres que no tant. He tingut pensaments de posar en dubte si seguir o no. Aquest any ha estat molt bo, però sí que és veritat que vaig tenir un període de tres o quatre mesos que no estava gens a gust a la pista ni amb mi mateix. Va ser un període de temps difícil. Això, vulguis o no et fa pensar. Després he aconseguit igualar la millor segona part de la temporada que he tingut mai. Per això, estic en un moment on no em plantejo a molt llarg termini perquè no m’ajuda. Penso en el dia a dia i anar torneig a torneig a veure com em vaig trobant”. Per últim, va voler donar un consell a totes les joves promeses del Tennis Català ahir presents a l’acte. “El tennis us ajudarà a afrontar situacions i ha ser cada dia una mica millor. L’èxit més gran serà anar-te’n a dormir amb la tranquil·litat de pensar que ho has donat tot i has intentat ser millor que ahir”.

Després d’aquesta amena conversa que va captivar a tots els assistents, Jordi Tamayo li va fer entrega a Marcel Granollers d’una placa en reconeixement a la seva trajectòria, així com també als seus valors dins i fora la pista. Per finalitzar l’acte, es va fer entrega a tots els joves guardonats d’un pòster personalitzat en record dels èxits esportius aconseguits en aquest darrer any. A més, Carla Sastre i Eric Bartolí també van ser reconeguts com a campions de “Valors”.

Imatges de l’acte 

 

Share