Notícies

ACTE DE RECONEIXEMENT ALS CAMPIONS, CAMPIONES I FINALISTES DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA JUVENILS 2022 I HOMENATGE A MARC LÓPEZ

El dimarts 22 de novembre l’Auditori Rafael Nebot del Consell Català de l’Esport va acollir l’acte de reconeixement de la Federació Catalana de Tennis als campions, campiones i finalistes dels Campionats de Catalunya individuals juvenils del 2022. L’acte va comptar amb un convidat de luxe, Marc López, recentment retirat del circuit professional i a qui la FCT i el conjunt del Tennis Català van voler retre homenatge en reconeixement de la seva gran trajectòria. En aquesta jornada, a banda dels diferents esportistes premiats, familiars dels mateixos i Marc López, també va comptar amb la presència de Jordi Tamayo, president de la FCT; així com diversos membres de la junta directiva de la federació, i presidents i presidentes de diferents clubs de Catalunya.

L’acte va donar el tret de sortida amb unes paraules de benvinguda i reconeixement de Jordi Tamayo per a tots els jugadors i jugadores que enguany s’han proclamat campions i finalistes de Catalunya en les seves respectives categories. Seguidament, donat que el pròxim 25 de novembre és el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, es va fer la lectura del manifest del món de l’esport.

Després d’aquest inici, Jordi Tamayo i Cristina Perotti, representant del circuit Tennis Europe Junior, van fer una breu explicació de la situació de la competició internacional a Catalunya, així com una fotografia general de les competicions ITF i Tennis Europe amb l’objectiu que tots els jugadors i jugadores coneguin aquests circuits i puguin continuar creixent com a persones i esportistes. Seguidament, es va fer entrega a tots els joves guardonats d’un pòster personalitzat en record dels èxits esportius aconseguits en aquest darrer any.

L’acte va finalitzar amb el reconeixement de la FCT i del Tennis Català al Marc López. Primer de tot, el periodista de l’Agència EFE Ginés Muñoz li va fer una petita entrevista on va repassar tots els èxits de la seva llarga carrera esportiva, així com els seus projectes de futur, que passen per ser entrenador. “El tennis m’ho ha donat tot. M’emporto tants bons records de totes les èpoques que he tingut com a tennista, que ara jo vull transmetre tota l’experiència que m’ha donat tots aquests anys a la gent jove. M’encanta poder inculcar valors de respecte i humilitat a gent més jove. Estic encantat en la meva nova faceta com a entrenador”. A més, Marc López va tenir paraules d’agraïment tant per a la Federació, com també pel club que el va veure començar a jugar, el Tennis Pompeia, i el RCTB-1899, que el va acollir amb quinze anys i fins ara.

Abans que el president de la FCT fes entrega a Marc López d’una placa en reconeixement de la seva trajectòria esportiva, així com també als seus valors dins i fora de la pista, Jordi Tamayo; Sònia Roig, vicepresidenta esportiva del RCTB-1899; i Josep Maria Minguella, president del Tennis Pompeia, li van traslladar tota la seva admiració. “Ens sentim molt orgullosos de la feina que has fet i de tot el que has aconseguit. Et donem les gràcies i segur que d’aquí cap endavant amb tu com a tècnic, el Tennis Català estarà en molt bones mans”, va expressar Jordi Tamayo. Sònia Roig va dir que “per a mi és un privilegi estar en aquest acte de reconeixement i poder agrair al Marc, que és un extraordinari jugador del nostre club. A part d’un gran campió, ets una gran persona i estem molt orgullosos de tenir-te al club”. Per la seva banda, Josep Maria Minguella va admetre que “estem molt joiosos per quan vau guanyar a Brasil els Jocs Olímpics. En aquell moment vam entendre que et mereixies que la pista central portes el teu nom. Endavant i continua sent tan bona persona com ho has estat sempre”. Amb aquestes sentides paraules va finalitzar aquest emotiu acte que va ajudar a fer més gran encara i posar en valor la força del Tennis Català.

Totes les imatges de l’acte. 

 

Share