Notícies

ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA FCT I GLOBATALENT

Aquest dimarts 25 de juny, s’ha segellat al Museu del Tennis Català, l’acord de col·laboració  entre la Federació Catalana de Tennis i Globatalent.

Globatalent és una companyia d’àmbit internacional que ha dissenyat un ecosistema financer que aprofita les noves tecnologies digitals per permetre, d’una banda, a clubs i esportistes individuals captar recursos per finançar els seus projectes esportius i, de l’altra, a fans i aficionats invertir en el seu esport i figures esportives preferides.

Amb el citat acord, Globatalent posa a servei del Tennis Català la seva plataforma perquè tots els amants dels tennis, puguin finançar tant els projectes federatius com la carrera de les futures estrelles del tennis català.

Així doncs, els jugadors i jugadores amb llicència federativa catalana, que treballen dia a dia per a fer el salt al professionalisme, tindran l’oportunitat de finançar la seva carrera esportiva. Aquest finançament anirà a lligat a la compra de Tokens (moneda virtual) per parts dels inversors, que d’aquesta manera lligaran els resultats esportius del jugador amb els futurs beneficis com a inversors.

L’acord ha estat presentat per Jordi Tamayo, President de la Federació Catalana de Tennis i per Sunil Bhardwaj i Ferran Martínez, Cofundadors de Globatalent.

Per Jordi Tamayo, ”aquest acord ens permet donar eines a les jugadores i jugadors catalans, per a poder captar els recursos econòmics necessaris per a competir i poder fer el pas al tennis professional. En un esport individual, el finançament és tant complicat com vital. Hem vist molts jugadors i jugadores amb molt de talent que no han pogut arribar per no poder assumir el cost econòmic de la seva carrera esportiva. Amb aquesta eina, els podrem donar suport”.

Per la seva banda, Sunil Bhardwaj, ha destacat que Globatalent “ha actualitzat el model tradicional de finançament privat a esportistes. La tecnologia blockchain permet traçar totes  les inversions econòmiques així com la carrera de l’esportista i permet veure si s’estan complint o no els objectius marcats per a rebre finançament. Ara, qualsevol persona pot invertir en un tennista mitjançant la compra de la seva moneda virtual. L’inversor podrà decidir en cada moment seguir invertint en l’esportista i rebre els dividends que aquest generi o podrà entrar el mercat de cotització de la moneda virtual per decidir si vol vendre el seu actiu, o sigui, les monedes comprades en el seu moment”.

Ferran Martínez, cofundador de Globatalent, destaca també que “el jugador o jugadora que rebi finançament, haurà indicat prèviament a aquest finançament, la forma en què retribuirà als seus inversors, que pot passar pel repartiment d’un percentatge dels seus premis en metàl·lic o amb actius emocionals com compartir un entrenament privat, entre d’altres”.

Ambdues parts han destacat la importància de l’acord, que posiciona al tennis català com a pioner en aquest àmbit.

Acord_FCT_GLOBATALENT

Share