Notícies

ENS HA DEIXAT ANDRÉS GIMENO, UNA DE LES GRAN ICONES DEL TENNIS CATALÀ

Un dels grans referents del tennis català, Andrés Gimeno, ha mort aquest dimecres a Barcelona a l’edat de 82 anys després d’una llarga malaltia. Des de la FCT volem expressar el nostre més sentit condol a la seva familia i amics. Informar-vos que per desig de la seva família,  no es farà cap acte oficial ni funeral obert al públic i se celebrarà en la més estricta intimitat.

Andrés Gimeno, fou el primer català en conquerir un Grand Slam. Concretament Roland Garros l’any 1972. Prèviament, Gimeno ja havia assolit grans èxits esportius, com el títol del Trofeu Compte de Godó ( 1960), el campionat mundial de tennis en terra batuda (1966), el sotscampionat mundial en pista coberta (1965)  o arribant a la final de l’Open d’Austràlia (1969).

Gimeno, que va arribar a ocupar el nº3 del rànking professional, va ser també campió d’Espanya en nombroses ocasions, tant en individuals com en dobles.

Jordi Tamayo, en representació de tota la familia de la Federació Catalana de Tennis, va voler transmetre l’enorme tristor per la noticia; “ens deixa una gran icona del tennis català. Fou tot un referent a les pistes, mirall dels qui estimem aquest esport i mestre per tots”.

 

Share