Zhao Lingxi i Danai Petroula es proclamen campions del XIII Torneig Joan Mir “In Memorian” Sub-16

Zhao Lingxi i Danai Petroula es van endur el passat diumenge el títol de campions del XIII Campionat Internacional Sub-16 Joan Mir “In Memorian”. Durant tota la setmana, les que estan cridades a ser les futures raquetes del circuit professional del nostre esport es van reunir a Torelló per disputar un dels esdeveniments més importants del Tennis Europe Junior Tour.

En la categoria masculina, Lingxi (cap de sèrie número 4), es va endur el títol desprès de superar en la final al neozelandès Macsen Sisam en dos sets (6/2, 7/5). El tenista xinès arribava a la cita com a gran favorit després de firmar un torneig immaculat i sense cedir un sol parcial, mentre que Sisam arribava després de deixar pel camí al segon favorit, el búlgar Leonid Sheyngezikht. Lingxi però no es va deixar sorprendre i va fer bons els pronòstics emportant-se el trofeu.

En la competició femenina, Petroula (cap de sèrie número 8), es proclamaria campiona derrotant en la final a l’ucrainiana Daria Snigur (cap de sèrie número 3), en dos sets (6/2, 6/3). La grega arribava al duel amb confiança després d’arribar a al partit sense cedir cap set en tot el torneig. Per la seva banda, Snigur, a priori la favorita en el duel decisiu, arribava pletòrica després de derrotar en tres intensos sets a la màxima favorita, la polonesa Ania Hertel. Finalment però, la fatiga acumulada per l’ucrainiana el dia anterior i el gran moment de Petroula van fer que la grega s’acabés emportant el triomf.

En la modalitat de dobles, el títol de campió en el torneig masculí va ser per la parella favorita, formada per Leonid Sheyngezikht i Zhao Lingxi, que es va imposar en la final a la parella configurada per Artsiom Cherkasau i Roberts Grinvalds en dos sets (6/3, 6/2). El xinès arrodonia així una gran setmana, mentre que el búlgar es treia l’espina de no poder aconseguir el resultat desitjat en la competició individual.

En el torneig femení, el triomf va ser per la parella formada per Paula Arias i Cristina Mayorova, que van superar a les segones favorites del torneig, Nevena Sokovic i Rita Bentes De Oliveira, en una intensa i disputada final que es va haver de resoldre en el súper tie-break (6/7(3), 6/2, 11-9). Arias i Mayorova arribaven a la cita després de superar en les semifinals a les màximes favorites, Ania Hertel i Karolina Jaskiewicz, en un altre partit maratonià que també es va haver de resoldre en el súper tie-break (6/4, 4/6, 10-3). La motivació de lluitar pel títol però, va deixar de banda l’aspecte físic i la parella espanyola va poder celebrar la victòria final.