Notícies

Vídeo – El tennis lleidatà va viure una Diada multitudinària i emotiva

El Palau de Congressos de la Llotja  va ser l’escenari el 18 d’abril de la XXIII edició de la Diada, una gran i emotiva gala que va celebrar el passat, present i futur del tennis de Ponent.

La festa va aplegar 288 persones, entre les quals hi havia al voltant de 70 nens, i hi van ser representats tots els sectors que configuren el tennis lleidatà, a més a més de representants de diferents institucions. Entre ells, el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro, i el president a Lleida de la FCT i amfitrió de la gala, Ignasi García.

A més a més de premiar els i les millors individuals (Màsters Provincial), i els equips de totes les categories de 2014 (Terraferma), enguany, la Diada va posar valor al passat del tennis lleidatà fent un emotiu homenatge a tots aquells que han marcat una època en la categoria absoluta del Campionat Provincial, alguns dels quals ja no són entre nosaltres, però que van ser representants per les seves famílies a l’hora de recollir el guardó.

El torneig compleix, aquest 2015, els seus 75 anys d’història, fet que el situa com un dels campionats amb més solera i història de tot l’esport català. Durant la vetllada es va fer un reconeixement als tennistes que han sumat cinc o més títols absoluts al llarg d’aquests tres quarts de segle.

El primer guardó va ser per a la família Casas-Cabecerán del Club Tennis Balaguer, personificada per Maria Teresa Casas de Cabecerán, i dues de les seves filles Rosa Maria Cabecerán i Montserrat. La resta de distingits com els millors de la història del Provincial van ser Anna Huidobro (CT Lleida), Maria Teresa Lamolla (CT Lleida), Beatriz Miravete (CT Lleida), Teresa Pladevall (CN Lleida), Pere Mor (CT Lleida), Josep Peralta (CT Lleida), Josep Maria Santacreu (CT Lleida), Ignasi García (CT Urgell), Iñaki Masip (els va guanyar amb clubs diferents) i Albert Larrégola (CT Lleida).

Foto Diada-video

Durant la gala també es van lliurar premis especials com el guardó a la passió pel tennis que va recure en dos senyors que segueixen competint tot i tenir més de 75 anys com són Denis Badia (CT Tàrrega) i Antoni Carreño (CT Balaguer) i també es va entregar una placa a dos expresidents de club que han deixat el càrrec després de 20 anys: Jaume Vilella (Sícoris) i Josep Maria Ezquer (CT Mollerussa).

Un dels moments emotius de la nit va ser l’homenatge a Emiliano Rubio, director de l’Escola del Sícoris Club, que aquest any penja la raqueta, després de tota una vida dedicada al tennis en el seu vessant docent.

Share