Notícies

Tot a punt per l’Europeu Sub 18 de Seleccions – Copa de la Reina, al CT Urgell de Lleida

L’acte ha comptat amb la presència del president del CT Urgell, Ramon Mestres; del regidor de la Paeria Rafael Peris; del diputat Paco Cerdà; del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Ramon Segura; i del president de la Representació Territorial a Lleida de la FCT, Joan Ignasi García.

Foto Copa Reina-1 copia

En la seva intervenció, Mestres ha donat la benvinguda a tots els equips, ha convidat tots els lleidatans a gaudir del torneig i ha expressat el seu agraïment a les institucions i les empreses privades que hi donen suport, encapçalades en aquest cas per Vithas Lleida.

Per la seva part, Peris ha destacat que el torneig permetrà veure en acció les millors promeses femenines i tennis de nivell, mentre que Segura ha posat èmfasi en la bona entesa entre els clubs de la capital i la Federació, i Cerdà ha felicitat la Federació per dur a Lleida esdeveniments de pes en totes les categories.

Finalment, García ha subratllat la força de la marca ‘Lleida tennis femení’, que està duent a Lleida competicions de nivell i que està fent que Lleida tingui un nom a nivell internacional dins els estaments federatius, circumstància que permet optar a seguir portant tornejos de primer ordre. García va destacar també el treball dels clubs i la seva gran capacitat organitzativa, així com l’important suport que donen al tennis lleidatà les institucions.

Una bona prova la tenim amb aquesta Copa de la Reina, gràcies a la qual Lleida tornarà a ser, per uns dies, capital del tennis femení europeu. En aquesta ocasió, l’equip espanyol serà un dels vuit conjunts que lluitaran pel títol, a diferència de la darrera vegada en que la competició es va celebrar a la capital del Segrià (el 2013, al Club Tennis Lleida). Les altres set seleccions que competiran al CT Urgell seran Rússia, Itàlia, Hongria, Moldàvia, Suècia, República Txeca i Holanda.

Espanya va aconseguir l’accés a aquesta Fase Final de Lleida després de quedar subcampiona del Grup C amb un equip integrat per Eva Guerrero, Cristina Bucsa i Júlia Payola. Les espanyoles, dirigides pel capità Antonio Capella, van ser derrotades a la final per Rússia (2-1) després d’haver vençut Bulgària i Romania. Fins ara, la selecció estatal té en el seu palmarès 4 títols de campiona i ha estat subcampiona cinc vegades en les últimes 11 edicions.

Dos d’aquestes jugadores, l’andalusa Eva Guerrero i la gironina Júlia Payola, repetiran ara en la convocatòria d’Antonio Capella per aquesta fase final, mentre que la tercera component de l’equip espanyol serà la barcelonina Guiomar Maristany, que ocuparà el lloc de Cristina Bucsa. De les tres, Júlia Payola està assenyalada com una jugadora amb un gran futur dins el tennis internacional.

ignasi

Es dóna la circumstància que el darrer cop que la Copa de la Reina es va celebrar al CT Urgell, l’any 2011, la tennista que liderava l’equip espanyol era una jove i encara desconeguda jugadora, Garbiñe Muguruza. Aquest fet evidencia que es tracta d’una competició que ens permet veure a futures estrelles, i a més ens ho permet fer a casa i amb entrada gratuïta, com serà el cas d’aquest cap de setmana al Club Tennis Urgell, com pot ser el cas de Júlia Payola.

Cal recordar, en aquest sentit, que Lleida ha estat seu fixa de l’Estat espanyol d’aquesta competició i, amb aquesta, ja són 27 edicions. Fins fa pocs anys anava alternant una Fase Zonal (classificatòria amb quatre equips) amb una Fase Final. Però aquest format va canviar i,  per aquesta raó, la capital del Segrià acull, només, la Fase Final que corona les campiones d’Europa cada dos temporades amb seu rotatòria entre CT Urgell, CT Lleida, Sícoris Club i de forma coordinada amb la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis.

Pel que fa al programa de la Copa de la Reina, l’activitat començarà dijous amb l’arribada dels equips i el sorteig del quadre, en què no hi ha caps de sèrie. El divendres a les 10.00 hores es començaran a disputar tots els duels de quarts de final, que es prolongaran durant tot el dia fins que a les 18.00 hores es facin la desfilada i presentació oficial dels equips. Posteriorment, a les 21.00 hores es farà el sopar oficial al CT Urgell. El dissabte a partir de les 10.00 hores serà el torn per a les semifinals, mentre que la final i la final de consolació estan programades pel diumenge a la mateixa hora.

Share