Notícies

#TennisAid, la cara solidària del tennis

Martin Rocca i Abel Rincón lideren un projecte que busca ajudar a les escoles de tennis del món que no tenen recursos suficients per poder ensenyar adequadament el tennis als més petits. 

Una dotzena de raquetes i unes quantes pilotes en mal estat. Aquest era tot el material del qual disposava una escola de tennis de Kep, Cambodja, abans que Martin Rocca i Abel Rincón arribessin a aquesta humil localitat del sud-est asiàtic carregats amb 70 quilos de material (pantalons, samarretes, bambes, raquetes, grips, xarxes, pilotes, cons…).

El de Kep és el segon viatge que els dos entrenadors del CT Tarragona realitzen sota el projecte #TennisAid, un projecte que ambdós van iniciar el passat mes de novembre amb un primer viatge a Uganda amb la finalitat d’ajudar a les escoles de tennis del món, que no disposen de recursos suficients per poder ensenyar de forma adequada l’esport del tennis als nens i nenes del seu país. L’èxit del primer viatge del projecte, en gran part gràcies a la bona de difusió feta a través de les xarxes socials, ha permès que la visita a Cambodja hagi estat molt més senzilla pel que fa a la recaptació de material i de donatius per finançar el viatge al país asiàtic.

Les contribucions solidàries han sigut moltes i de molts llocs diferents. La principal col·laboració ha estat dels socis del CT Tarragona, tot i que altres institucions com el Real Club de Polo de Barcelona, la Escuela de Almansa, Esport Solidari Internacional o Raquetes Sense Fronteres, entre d’altres, també han aportat el seu gra de sorra. També professionals del tennis com Tita Torró, Lara Arruabarena o Carla Suárez han volgut participar en el projecte #TennisAid. Entre les iniciatives de recaptació de fons per comprar material per les escoles de tennis d’arreu del món es troben la venta de polseres solidàries de silicona (les quals es poden comprar en diversos clubs), i altres articles que es distribueixen a través de la pàgina La clase baja del tennis (samarretes, jerseis…).

A més del material, tant Rocca com Rincón col·laboren i donen classes de tennis de forma desinteressada durant els seus viatges per ensenyar als nens a jugar a tennis de la manera més divertida possible. Tots aquells que vulguin seguir les activitats dels dos entrenadors en aquestes experiències, ho poden fer a través dels seus contes de twitter (@abelrinconv i @10matinrocca), on pugen vídeos del seu dia a dia durant el viatge.

#TennisAid, la cara solidària del tennis

Share