El CN Tàrrega recupera amb força el seu torneig

Una de les principals activitats ha estat sens dubte la celebració del primer Open Banús Joiers, que ha volgut recuperar en certa manera un dels campionats de tenis amb més prestigi de la província i que va tenir molta rellevància durant les dècades del vuitanta i noranta dins el club i que en aquella època s’anomenava Open Ciutat de Tàrrega. Aquest es va celebrar del 9 al 15 de maig, esdevenint també en un dels actes destacats de la Festa Major de Tàrrega.

El I Open Banús Joiers va tenir com a Jutge àrbitre Antoni Pifarré i va comptar amb la direcció de Ramón Jové. Es va disputar en un quadre final de 32 entre els quals van destacat les millors raquetes de Lleida, com també tenistes de Barcelona I Girona, i la presència d’Òscar Sabaté, ex 500 ATP i que es proclamaria guanyador del torneig, i d’Enrique Vidal, campió d’Anglaterra sub 16 l’any 2014. Degut a la climatologia, l’Open es va haver d’ajornar i la final es va jugar el diumenge 22 de maig, davant la presència de les autoritats de la ciutat i d’un molt nombrós públic que no es va voler perdre un partit que van protagonitzar Albert Larrégola, un dels millors tenistes dels últims anys de la província i jugador del CT Lleida, Òscar Sabaté, del Polo.

Larrégola va començar molt bé, guanyant el primer set al desempat, però es va veure perjudicat per alguns problemes físics que van dificultar les seves evolucions. Finalment, Sabaté es va imposar per 6-7, 7-5 i 6-1 en un gran partit de tots dos, i així es va endur els 900 euros de premi com a primer guanyador de l’Open Banús Joiers. La final va ser arbitrada pel jutge àrbitre internacional Marc Ivan Rodríguez.

Com a tenistes locals també cal remarcar el gran nivell que va oferir Ramon Puértolas, que es va classificar pels quarts de final.

El torneig va repartir un important premi de 2.000 euros des dels quarts de final, gràcies al suport i la promoció de Joieria Banús, l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i les principals empreses i comerços de la ciutat, com també de la Federació.