Notícies

Taro Daniel primer guanyador del Torneig Arcadi Manchón Open EVVO

Diumenge va tenir lloc la final del Torneig Arcadi Manchón Open EVVO que van disputar Alexander Lobkov, tennista rus de 21 anys d’edat, actualment col·locat en la posició 490 de l’ATP i Taro  Daniel, 19 anys de nacionalitat japonesa i en la posició 432. Per Daniel va ser la seva primera victòria d’un torneig ATP.

El partit, extremadament igualat, es va caracteritzar per la solidesa de Daniel des del fons de la pista i pel caràcter de Lobkov, que va lluitar fins l’últim moment.

El partit va ser molt disputat, en el primer set tots dos jugadors van mantenir  el servei fins al 5 a 5, on Daniel va trencar el servei de Lobkov,  fet que va aprofitar posteriorment per emportar-se el primer set per 7-5.

En el segon set va semblar que cap jugador volia guanyar el seu servei, però finalment Daniel es va mostrar més sòlid i es va tornar a emportar el set per un altre 7-5.

El partit va ser seguit per centenars de persones;  professionals, aficionats i curiosos entre organitzadors, col·laboradors i esponsors que no van voler deixar passar l’oportunitat de viure un partit d’aquestes característiques celebrat a la nostra comarca.

També hi van assistir Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis, Josep Oriol Marcé, subdirector general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, i Teodoro Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui.  Tots van coincidir en assenyalar l’alt nivell organitzatiu més enllà d’un torneig d’aquestes característiques i van agrair a l’Arcadi Manchón i a l’equip organitzador del TOP Tennis la feina feta.

Per una altra banda, la final de dobles disputada el divendres 8 de juny, els guanyadors van ser Jordi Marse i Carlos Poch que es van desfer de David Biosca i Oriol Roca per un resultat final de 7-5, 7-5.

Durant aquests dies, el Torneig Arcadi Manchón a més de gaudir del joc de les futures promeses del tennis, va oferir, obert a tothom, diferents actes relacionats amb el món del tennis.  I és que a més d’una competició, l’open EVVO va promoure els valors que l’esport porta associats: esforç, capacitat d’integració, responsabilitat, tolerància, entre molts d’altres més enllà de la competició.

El diumenge dia 3 els visitants van poder admirar l’exposició de la Copa Davis, el dimarts es va poder gaudir d’un clínic de tennis en cadira de rodes. L’exhibició va enfrontar a dos tennistes, José Luis Montoya, retirat de l’alta competició i ex Top-10 nacional, i la tennista Elena Jacinto, segona en la seva categoria a nivell nacional, ha estat quatre vegades campiona d’Espanya i ocupa la posició 23 en el ranking ITF a nivell mundial.

Dimecres va tenir lloc a les 7 de la tarda un reconeixement a  la promoció del tennis al Sr. Valentí Vailo, al Sr. Pere Pons i al Sr. Josep Prat per la seva dedicació i afició al tennis. Així els homenatjats realitzaran un “tie break” de 3 sets amb l’ex tenista i campió d’Espanya individual absolut de tennis l’any 1977198019811987, Fernando Luna.

Dijous a les 7 de la tarda es va realitzar una taula rodona “La vida dels jugadors professionals / diferencies entre l’esport individual i en equip / Valor educatiu de l’esport”. Amb la participació de Juan Carlos Monje, psicòleg esportiu de l’escola de tennis Lluis Bruguera, Santi Carda, reconegut ex-jugador de hoquei patins i també amb l’inestimable presència de Pere Gratacós.

A més, el Torneig Arcadi Manchón Oppen Evvo va voler contribuir a millorar la situació de moltes famílies de la comarca i per això va organitzar amb Caritas una recollida d’aliments durant els dies de la competició seguint així la iniciativa de l’Escola Top Tennis, qui manté un compromís de col·laboració amb Caritas des de fa temps.

Share