Notícies

Resultats globals de les proves físiques Jornades RDS '14-15

Finalitzades totes les convocatòries on fèiem proves físiques, us fem arribar els resultats de la bateria de tests físics realitzats a totes les Jornades RDS  2014-15 de la Federació Catalana de Tennis on hi han participat 163 jugadors/es de tots els Clubs de Catalunya. Exactament 77 noies i 86 nois.

Aquestes mesures ens proporcionen una informació valuosa per conèixer millor els nostres jugadors/es i el seu estat de forma en un moment puntual. Els objectius que es plantegen alhora de fer aquests tests en les concentracions RDS de la FCT són:

–        Comparar els resultats obtinguts per cada jugador/a amb:

    • Resultats individuals d’anteriors tests.
    • Amb la resta del grup de jugadors/es de la seva edat.
    • Amb uns barems aportats per diversos estudis internacionals. Cada prova puntua fins a un màxim de 20 punts.

–        De l’estudi comparatiu anterior , així com de l’observació diària dels jugadors, detectar les possibles mancances o deficiències que a nivell físic en general o d’alguna capacitat condicional específica puguin tenir els jugadors.

–        Motivar als jugadors a superar-se i esforçar-se en l’entrenament diari i conscienciar-los de la importància de la preparació física en l’esport del tennis.

–        Alhora, també cal relativitzar els resultats i fer entendre als jugadors/es que els seus estats maduratius i d’entrenabilitat són diferents.

Les proves físiques escollides en aquesta bateria són 4 test de camp molt senzills d’aplicar i reproduir a qualsevol Club:

1)      Agilitat en pista: L’executant ha de recórrer 5 vegades a la màxima velocitat la distància que separa les dues línies d’individuals de la pista de GreenSet sempre amb la raqueta agafada a la mà. El canvi de direcció es fa sistemàticament mirant a la xarxa, és a dir es canvia de peu a cada viratge.

Agilitat

2)      Llançament de la pilota medicinal: Dempeus, sense aixecar la punta dels peus de terra, es llançarà la pilota amb els dos braços de forma simètrica cap endavant i el més lluny possible. La pilota és de 1 kg. de pes pera jugadors/es de 9, 10 i 11 anys. I de 2 kg. per a jugadors/es de 12, 13 i 14 anys.

LLançament

3)      Pentasalt: L’executant ha de fer un total de 5 salts consecutius. Ha de començar fent un salt llarg amb la cama enrederida i impulsant amb els braços endavant. Seguit de l’impuls de sortida, farà dos batudes consecutives amb la cama de recolzament a terra, per continuar fent dos recolzaments més amb l’altra cama i acabar caient amb les dues cames juntes.

Pentasalt

4)      Flexibilitat: Dempeus i mantenint sempre les cames rectes, l’executant flexionarà el tronc cap endavant i estendrà els braços i els dits de les mans el més avall possible seguint la vertical dels peus i per davant de la regleta de mesura.

Flexibilitat

Els resultats que us mostrem només són les mitjanes de cada grup separats per edat i sexe. Si volguéssiu saber els resultats particulars del vostre jugador/a hauríeu d’enviar un correu electronic a andreu.fuste@fctennis,cat indicant quina relació o parentiu  teniu amb el jugador/a. Només podem donar els resultats a pares i entrenadors del propi jugador/a.

Resultats Tests Físics Jornades RDS 2014-15

Per veure millor els resultats us recomanem descarregueu el PDF: Resultats Tests  Jornades RDS 2014-15

 

Share