Notícies

Primera jornada de tecnificació en força mental

El passat diumenge 27 d’abril,  es va celebrar a les instal·lacions del Club Tennis Torredembarra la Primera Jornada de Tecnificació de Força Mental.

El curs va ser impartit per Tennis Mind Institute, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Tennis, com també amb el suport i col·laboració de la Regidoria d’esports de l’Ajuntament de Torredembarra. A aquest acte formatiu hi van assistir tècnics del CN Reus Ploms, del CSTCunit, del CNTCalafell, del CTTarragona i del TennisTDB. La jornada va transcórrer en dos blocs diferents: en primer terme, es va desenvolupar la vessant més teòrica, impartida a l’aula de la Sala Polivalent de Cal Maiam. Després, molts d’aquests fonaments explicats van ser utilitzats per al bloc de la part pràctica i a les pistes del Tennis TDB.

La jornada va tractar el domini de la força mental a pista, que és el moment en què les pulsacions en calent poden causar males passades als jugadors/res. Situacions que ens podem trobar a la pista amb els nostres alumnes de l’Escola de Tennis, tals com l’ofuscament, no canalitzar correctament la pressió, ser irregular o la falta de focalització van posar-se “damunt de la taula” per ser analitzades en profunditat. Així com altres escenaris, com és el cas de saber treballar la capacitat de concentració entre punt i punt durant el partit, com alliberar els mals records d’una errada per tal de que no afecti al següent punt.

Fins i tot, es van desvetllar diferents rutines per a saber mantenir la concentració del jugador en cada punt, així com durant tot el desenvolupament del partit, tot “unes receptes” que van provocar l’admiració i curiositat dels tècnics presents a l’acte. Sense anar més lluny, Joel Ramírez confessa que “el desenvolupament i treball de la vessant psicològica del tennis, és una aposta ferma de cara al proper curs de l’Escola del Tennis TDB, per aquest motiu els tècnics estem formant-nos en aquesta faceta”.

força mental web_700x393

Share