Notícies

Presentació del 5è Open Memorial Santi Silvas

42 dels millors jugadors del món de tennis en cadira de rodes participaran de l’Open Memorial Santi Silvas, que es disputarà del 12 al 16 de juny a Olot. En la seva cinquena edició, l’Open es consolida com l’únic torneig internacional de tennis en cadira de rodes que es disputa a Catalunya i el més important d’Espanya. La Fundació Tommy Robredo augmenta la dotació econòmica del Memorial amb motiu del cinquè aniversari del torneig i de la Fundació.

El proper 12 de juny començarà la 5a edició de l’Open Memorial Santi Silvas, que mantindrà el quadre de jugadors. 42 tennistes entre el quadre masculí i femení (individuals i dobles) prendran part de la competició que, durant 5 dies, tindrà lloc al Club Natació Olot. Una de les novetats d’aquest any és que el torneig augmenta la seva dotació econòmica. Gràcies al suport rebut per part d’institucions i empreses, la Fundació Tommy Robredo ha decidit incrementar la partida destinada als premis que, aquest 2013, superaran els 16.500 dòlars repartits l’any passat.

Els millors jugadors del món de tennis en cadira de rodes participaran de l’Open Memorial Santi Silvas que ha guanyat l’actual número 1 del món l’holandesa Aniek Van Koot (durant l’any 2009), l’australiana i actual número 8 Daniela Di Toro (al 2010), la tercera jugadora mundial Jiske Griffioen (2011) i la segona tennista del món l’alemanya Sabine Ellerbrock (2012). En canvi, la categoria masculina només coneix un guanyador: el jugador suec i número 7 del món, Stefan Olsson, que s’ha adjudicat totes les edicions del Memorial.

A més de la competició, l’Open Memorial Santi Silvas comptarà amb una important oferta d’activitats paral·leles. Una exhibició nocturna de tennis a la Plaça Major d’Olot, degustacions gastronòmiques i circuits d’esport adaptat oferts per la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física són algunes de les iniciatives amb les que la Fundació vol donar compliment als seus principis fundacionals: promoure l’esport entre les persones discapacitades i divulgar els beneficis que la pràctica esportiva aporta a tota la societat i, sobretot, a aquest col·lectiu. Amb aquest mateix objectiu, es potencien les visites escolars a l’Open Memorial Santi Silvas. 521 escolars ja han confirmat la seva participació al torneig que, any rere any, bat el seu propi rècord d’assistència d’alumnes. Els 350 alumnes de la primera edició s’han incrementat cada any. Des de l’any 2009 i fins a aquesta edició, 2.500 escolars s’han apropat a l’esport adaptat a través de l’Open Memorial Santi Silvas, que té entrada gratuïta.

El director del torneig, Tommy Robredo, ha donat a conèixer els detalls del 5è Open Memorial Santi Silvas a l’acte que ha tingut lloc aquest migdia al Reial Club de Tennis Barcelona i que ha comptat amb l’assistència del president del RCTB, Albert Agustí; el president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro; el president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez Maluenda; el cap de l’àrea de l’Esport Federat de la Secretaria General de l’Esport, Carles Giralt i un dels jugadors del torneig, José Luis Montoya.

Coincidint amb la presentació del 5è Open Memorial Santi Silvas, ATP ha entregat a la Fundació Tommy Robredo el xec que l’acredita com a entitat beneficiària del programa “ATP ACES for Charity (ACES per la solidaritat)” d’aquest 2013. Amb aquesta iniciativa, l’ATP contribueix amb 10.000 euros a les causes solidàries que encapçalen els tennistes i tornejos de l’ATP Wordl Tour. En el seu tercer any en marxa, el programa ATP ACES for Charity ha reconegut la feina feta per Tommy Robredo a través de la Fundació que porta el seu nom en la promoció de l’esport adaptat i, especialment, en l’organització de l’Open Memorial Santi Silvas, el torneig internacional de tennis en cadira de rodes al qual es destinarà íntegrament aquesta aportació.

5 ANYS DE FUNDACIÓ TOMMY ROBREDO

L’Open Memorial Santi Silvas és l’activitat principal de la Fundació Tommy Robredo, creada a finals de l’any 2008 per tal d’organitzar activitats que permetin fomentar l’esport entre les persones discapacitades, especialment de tennis en cadira de rodes. També pretén donar a conèixer la importància de la pràctica esportiva com a benefici per a la salut física i mental i, al mateix temps, com a estímul de superació personal. L’any 2009 es va disputar la primera edició de l’Open Santi Silvas, dirigit per Tommy Robredo per retre homenatge al seu amic, Santi Silvas, que va morir l’any 2008 sense haver pogut organitzar un torneig d’aquesta magnitud.

A més de celebrar el cinquè aniversari de la seva creació, la Fundació Tommy Robredo ha iniciat un ambiciós projecte. Des del passat mes de setembre, la Fundació es fa càrrec de les classes de tennis d’un jove veí d’Olot que, després d’un accident de trànsit, va quedar en cadira de rodes. Cada dilluns a la tarda, en Pau entrena a les pistes del Club Natació Olot, instal·lacions que acullen el torneig. Set mesos després d’haver engegat aquest nou projecte, en Pau ha millorat la seva mobilitat amb la cadira i la seva autonomia i comença a pensar en la possibilitat de convertir-se, encara que més endavant, en un dels jugadors d’una propera edició de l’Open Memorial Santi Silvas

Share