Notícies

Nova secció "Lluita contra el Dopatge" al web de la FCT dins de l'apartat Àrea Tècnica

Ja es pot accedir a la nova secció de la web “Lluita contra el Dopatge” dins de l’apartat Àrea Tècnica, on podeu trobar un seguit d’informació relacionada amb aquesta temàtica. L’objectiu d’aquesta és difondre i prendre consciència,  dins de l’àmbit tennístic i en general, de la importància de preservar la salut dels esportistes i dels valors de l’esport.

A nivell d’organismes i programes antidopatge destacar el següents:

– Agència Mundial Antidopatge (AMA):organització internacional independent creada al 1999, per a promoure i coordinar  la lluita contra el dopatge a l’esport en totes les seves vessants.

– Consejo Superior de Deportes (CSD): al seu web detalla la Normativa aplicable contra la  Lluita del Dopatge, informació sobre les comissions de control i seguiment, llistat de substàncies prohibides, control del dopatge, etc.

– Agència Estatal Antidopatge (AEA): organisme públic encarregat de la realització d’activitats de prevenció, protecció de la salut i lluita contra el dopatge a l’esport, així com la execució i impuls d’una política d’investigació en materia de control del dopatge i de la protecció de la salut de l’esportista.

– Programa Antidopatge de la Real Federación Española de Tenis (RFET):informació del programa, definicions de dopatge,  motius pel quals es prohibeix,  funcionament dels controls, actitud i formació envers el dopatge, així com normativa aplicable i comissió antidopatge de la RFET.

____________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ LLUITA CONTRA EL DOPATGE:

1. Dossier informatiu de l’Agència Mundial Antidopatge

2. Guia per a esportistes Antidoping AMA

3. El procés de control al Dopatge. Drets i Responsabilitats AMA

4. Preguntes i Respostes Antindoping

5. Entera’t dels perills del Dopatge!

6. Llista de substàncies i mètodes prohibits 2013

7. Modificacions que presenta la llista 2013

Share