Notícies

Nishikori revalida el seu títol davant un sensacional Andújar

El diumenge 26 d’abril Kei Nishikori va revalidar el seu títol al Barcelona Open Banc Sabadell. I ho va fer després d’una meritòria victòria per 6-4 6-4 davant un sensacional Pablo Andújar. Si fa un any el japonès es va passejar en la final davant el colombià Santiago Giraldo, en aquesta ocasió sí hi va haver final. I molt bona. El break en el joc inicial d’Andújar va ser tota una declaració d’intencions.

Nishikori va tornar el trencament immediatament i fins el 5 a 4 favorable al japonès van mantenir els seus respectius serveis. Era una batalla tremenda, amb un tennis d’alt voltatge i un públic entregat a la valentia d’Andújar. Conscient que les seves opcions passaven per negar-li ritme al japonès, el Pablo va jugar a tomba oberta, exposant en la majoria dels seus tirs, tancant punts magnífics a la xarxa i recorrent a deixades inesperades.

Però amb servei per igualar a cinc va tenir un instant de debilitat i Nishikori, lluint els seus galons de campió del torneig, no va perdonar. Lluny de descentrar-se, Andújar va mostrar el seu orgull i va arrencar el segon parcial trencant de nou el servei del nipó. Animat per les bones vibracions que li va deixar la sensacional victòria en semifinals davant Ferrer, va desenvolupar llavors el seu millor tennis i va aixecar el públic amb punts espectaculars fins manar per 4 a 2.

Però Nishikori va acceptar encantat el desafiament i va posar una marxa més a la seva habitual exhibició de velocitat i voracitat tennística. Un a un van anar caient els jocs del seu costat fins avançar-se 5 a 4, moment en què va arribar l’únic error greu de l’aspirant. Després de veure com el japonès remuntava del 30-0 al 30 iguals, va realitzar la seva única doble falta del partit. Amb match ball en contra i el cel amenaçant pluja, va ser de nou valent en buscar el ‘ace’, però se li va escapar per escassos centímetres. I amb la seva característica fredor i precisió oriental, Nishikori va restar el segon servei amb un ‘winner’ inapel•lable per rematar una grandíssima final.

‘Estic molt content per haver defensat el títol i per com he jugat aquesta setmana’, va comentar Nishikori amb la felicitat de la feina ben feta. Preguntat per si esperava una resistència tan dura per part d’Andújar, va dir que “sí esperava que el Pablo jugués així de bé, perquè vaig veure com va guanyar a Ferrer i és un gran jugador sobre terra’.

Per la seva banda, Andújar va aparèixer a la sala de premsa amb poc aspecte de perdedor. ‘Crec que he fet un molt molt bon torneig. Especialment per el moment complicat en què arribava’. I respecte a l’agressivitat de la seva aposta, va matisat que ‘havia de fer coses diferents perquè a ritme ell és molt bo’.

Hores abans, la parella formada pel croat Marin Dragonja i el finlandès Henri Kontinen es va imposar en la prova de dobles per 6-3 6-7(6) 11-9 al britànic Jamie Murray, germà de l’Andy, i l’australià John Peers.

Font: RCT Barcelona – 1899

 RCTB

Share