Notícies

Més de 40 assistents al monogràfic d’actualització FCT sobre preparació física i prevenció de lesions en el tennis.

Durant el matí del dijous 14 de març s’ha celebrat el monogràfic d’actualització FCT al CT Barà, on han participat més de 40 tècnics i professionals de clubs i escoles de tennis de totes les províncies de Catalunya.

La temàtica del primer monogràfic ha estat centrada en la preparació física i prevenció de lesions en el tennis, i ha comptat amb ponents de reconegut prestigi i experiència en el món del tennis. La jornada,  realitzada de 10 a 14,  ha combinat ponències de caire teòric i pràctic, amb sessions desenvolupades a l’aula i a pista respectivament.

El primer en obrir la sessió ha sigut en Josep Campos, cap de l’Àrea de Docència i Recerca de la FCT, que ha presentat les línees estratègiques del nou projecte el  “Mètode del Tennis Català”. Tot seguit, Ernest Esteve, preparador físic de la FCT a la  delegació de Girona, ha fet una aproximació teòrica al voltant de la prevenció de lesions en jugadors/es en formació, on s’ha explicat la importància del pla preventiu, així com els factors de risc més comuns i uns exemples d’exercicis preventius per poder aplicar amb els nostres jugadors/es.

La segona part de la jornada ha estat desenvolupada a la pista central del CT Barà, on Andreu Fusté, responsable de preparació física de la FCT, i José Canós, preparador físic del jugador Roberto Bautista, han fet una sessió de demostració de rutines d’escalfament general i específic aplicats al tennis.

Tot seguit, el Doctor Ángel Ruiz Cotorro, director de la Clínica MAPFRE Medicina del Tennis i director dels serveis mèdics de la RFET, ha fet una ponència sobre les lesions de malucs en tennistes en formació.

Per finalitzar l’acte, el president de la Delegació de Tennis de Tarragona, el Sr. Pere Lluís Bergada, ha dirigit unes paraules d’agraïment als assistents i ha tancat la jornada.

Share