Marta del Pino i Nil Giráldez guanyadors del Mutua Madrid Open Sub 16

A falta de poques setmanes perquè els millors jugadors del planeta aterrin a la terra batuda espanyola, Barcelona ha coronat als vencedors de la quinzena prova del Mutua Madrid Open Sub 16.

A dos dies perquè comencin els preparatius del Barcelona Open Banc Sabadell, les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona s’han engalanat per rebre a les joves promeses del nostre tennis. Davant l’atenta mirada d’Albert Costa i Alberto Berasategui, i escortats pels jutges de cadira i aplegapilotes del Trofeu Comte de Godó, 32 jugadors del Mutua Madrid Open Sub 16 han gaudit d’una experiència inoblidable.

Davant el seu públic, en el seu club, en una pista perfecta i sota un sol imponent. Res podia haver sortit millor per el Nil Giráldez i la Marta del Pino, que van culminar un cap de setmana perfecte al Mutua Madrid Open Sub 16 de Barcelona i disputaran la fase final del circuit, que tindrà lloc a la Caixa Màgica coincidint amb els últims dies de l’ mútua Madrid Open (del 5 al 8 de maig de 2016).

Encara que la Marta del Pino ja havia aconseguit el pas a la fase final triomfant fa poc més d’un mes a la prova disputada a Pamplona, ​​no va voler desaprofitar l’oportunitat d’aconseguir un nou triomf en el seu club. Després de tres dies de tennis sense fissures, la jugadora local va doblegar a Nadja Bay 6-2, 6-3.

Per la seva banda, el  Nil Giráldez (Campió de Catalunya Sub 15) es va rescabalar del mal gust de boca de fa 15 dies, quan va caure en les semifinals de la prova d’Oviedo i es va imposar a la final el castellonenc Antonio Amurrio 7-5, 3-6, 6-4.

Alberto Berasategui, director de l’Mútua Madrid Open Sub 16, va presenciar en directe les finals i es va mostrar sorprès pel nivell dels campions. “Ha estat un luxe poder celebrar un any més aquesta prova al Reial Club de Tennis Barcelona. El nivell organitzatiu, els aplegapilotes, els cadires i el sol han fet que el cap de setmana hagi estat perfecte. Li desitjo moltíssima sort a la Marta i en Nil a la fase final de Madrid “, va comentar l’exnúmero 7 del món, que va estar acompanyat pel seu amic Albert Costa, director del Barcelona Open Banc Sadadell. També va estar present en el lliurament de trofeus D. Beto Agustí, President del RCTB-1899.

Els campions lluitaran contra els vencedors de les altres 15 proves per coronar-se com guanyadors absoluts i rebre el premi final juntament amb les estrelles dels tornejos ATP i WTA. En els dos últims anys els vencedors del Sub 16 Eduard Güell, Miguel Dames, Marta Huquing i Marina Basolls van viure una experiència inoblidable al costat de Rafael Nadal, Andy Murray, Maria Xarapova i Petra Kvitova.