Notícies

Manel Orantes ingressarà al “Hall of Fame and Museum”

L’International Tennis Hall and Museum ha anunciat que Manel Orantes ingressarà en aquest exclusiu saló de la fama el proper dia 14 de juliol, en una cerimònia que es durà a terme a la localitat de Newport.

Orantes va néixer a Granada ara fa 62 però de molt petit es va traslladar a Barcelona, on ha residit tota la seva vida, i on va començar a jugar a tennis en la seva condició d’aplegapilotes al CT de La Salut. El seu talent innat i la seva capacitat de sacrifici el van fer progressar ràpidament fins a convertir-se en una figura de nivell mundial fins arribar a ocupar el segon lloc de la classificació mundial l’any 1973 i mantenir-se al top-ten quatre temporades consecutives.

Del seu palmarès, que inclou 33 títols individuals i 22 de dobles, cal destacar l’Open USA de l’any 1975 tot derrotant a la final a Jimmy Connors i el Masters de 1976. Ell va ser també component de l’equip espanyol de Copa Davis que va disputar a Australia la final de l’any 1967.

Per la seva contribució a l’equip espanyol durant tretze temporades, va rebre, l’any 2009, el Premi a la Excel·lència a la Copa Davis.

Finalitzada la seva carrera com a jugador, Orantes va ser capità de l’equip espanyol de Copa Davis i ha ajudat al progrés del tennis català des de múltiples vessants.

Orantes es convertirà, de forma totalment merescuda, en el cinquè tennista espanyol en figurar en aquest “Hall of Fame & Museum” al costat de Manuel Alonso, Manolo Santana, Andreu Gimeno i Arantxa Sánchez Vicario.

Manel Orantes mostrant al Premi a l'Excel·lència a la Copa Davis.

Share