Notícies

Lleida veurà en acció a algunes de les millors raquetes del planeta del 19 al 22 de desembre

El pavelló Barris Nord de Lleida acollirà el Másters Nacional – Fase Final del Campeonato de España Absoluto Mapfre entre els dies 19 i 22 de desembre de 2013 amb la presència dels millors tennistes tant en categoria masculina com femenina. El torneig el jugaran el sis primers del rànquing d’aquest any, el campió de la primera fase del torneig que es jugarà els dies abans a Barcelona i un convidat per l’organització.

El director del torneig serà el Director Deportivo de la RFET, el lleidatà Albert Costa i els detalls de la competició i els participants s’anunciaran en una roda de premsa que es farà pròximament a Lleida.

És una oportunitat única de veure en directe a algunes de les millors raquetes del planeta i una generació de tennistes que ha fet història. Tots ells competiran a casa nostra pel títol de Mestre i Mestra del tennis espanyol en un gran espectacle que tornarà a convetir a Lleida en capital estatal de l’esport.

Lleida es una ciutat amb una gran tradició al món del tennis, ja que ha acollit dues vegades la Copa Davis, ha organitzat dues Fed Cup i, a més a més, és escenari permanent de la Copa de la Reina – Campionat d’Europa Sots 18 de Seleccions Femenines. També compta amb una gran activitat que es genera des de Federació Catalana de Tennis a Lleida com des dels quatre clubs que conviuen a la capital del Segrià realitzant una gran tasca a tots els nivells.

L’últim Másters Nacional es va fer a Sevilla al 2010 amb victòries a la final de David Ferrer i María José Martínez sobre Marcel Granollers i Laura Pous, respectivament. En els dos darrers anys 2011 i 2012 la competició no s’ha celebrat, ja que Espanya va disputar la final de la Copa Davis en unes dates similars.

D’altra banda, el dia 13 el Director General de la Real Federación Española de Tenis, Marcos Romagosa, acompanyat pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, una visita al pavelló Barris Nord per supervisar i analitzar tots els detalls tècnics i d’operativa de la instal·lació que acollirà els partits.

Romagosa ha lloat tant les instal·lacions com la capacitat organitzativa de la capital del Segrià. “Quan vam escollir Lleida i el pavelló Barris Nord sabíem que era una instal·lació de primer nivell i que compleix sobradament els requisits per organitzar una competició com el Másters. El que s’ha fet avui és corroborar-ho in situ i començar a organitzar tota la feina”, manifestava a les portes del Barris Nord.

Pavelló Barris Nord, escenari del Másters Nacional

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Txema Alonso, ha agraït la confiança de la Federación Española de Tennis en la capacitat organitzativa de la ciutat i ha remarcat en aquest sentit que “la celebració  de la final del Màster de Tennis a Lleida ha estat fruit del treball conjunt entre la delegació de Lleida de la Federació Catalana de Tennis il’Ajuntament de Lleida, un exemple de com la suma d’esforços fa possible acollir grans esdeveniments esportius a la ciutat” . En aquest sentit, el regidor ha destacat també  “la il·lusió que em consta que hi ha dipositat el lleidatà Albert Costa, director de la competició, en el fet que el torneig se celebri a Lleida, per nosaltres el fet que l’Albert Costa estigui al capdavant d’aquest torneig és un motiu més d’orgull”.

Respecte a l’operativa d’instal·lació de la pista i tot el necessari per acollir la competició, Romagosa ha explicat que “tenint en compte que el torneig és de dijous a diumenge tota l’operativa es començarà a fer el dilluns d’aquella setmana. El pavelló ja està molt ben equipat però s’haurà de fer els equipaments específics per acollir una competició de tennis com la pista, l’estructura de vestidors, oficina, premsa, jutges de línea, àrbitres etcètera”. Respecte a la pista ha admés que “serà pista ràpida molt semblant a la que s’ha jugat el Másters a Londres fa pocs dies”.

Pel que fa als participants, Romagosa ha dit que “tot just estem en una fase inicial i encara no sabem qui vindrà exactament. Tot i això tenim la percepció de què podrem portar jugadors de bon nivell com es mereix la ciutat de Lleida”.

Share