Notícies

Lleida, un altre cop en el camí de la Copa Davis

Lleida va ser la ciutat escollida per la Real Federación Española de Tenis per fer l’acte oficial de l’anunci de la convocatòria de l’equip espanyol de Copa Davis que, del 14 al 16 de setembre, disputarà a Gijón les semifinals del Grup Mundial davant els Estats Units.

Àlex Corretja, capità de l’equip espanyol, va fer públic el passat dia 4 a les instal·lacions del CT Lleida la llista formada per David Ferrer, Nicolás Almagro, Marcel Granollers i Marc López. Al costat de Corretja hi van ser presents, l’alcalde Lleida, Àngel Ros; el president de la RFET, José Luis Escañuela; el representant a Lleida de la Federació Catalana, Ignasi García, i el president del CT Lleida, Jorge Culleré. Àlex Corretja ha destacat els seus vincles amb la ciutat, per la seva amistat amb el tennista lleidatà Albert Costa, l’anterior capità de la Davis, i ha recordat que va ser al Tennis Lleida on va guanyar el seu primer campionat d’Espanya, abans de ser professional. “Lleida és molt especial per a mi”.

El president de la RFET, José Luis Escañuela, va ser molt clar quan els periodistes li van preguntar per la possibilitat de que Lleida pugui tornar a acollir una eliminatòria de Copa Davis. “Lleida és una ciutat talismà per a nosaltres i, evidentment, mereix una eliminatòria de la Copa Davis. Per què, no? Per a Lleida no hi ha res impossible”, va assenyalar Escañuela.

En aquest sentit, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va subratllar l’experiència de Lleida en l’organització de competicions tennístiques, entre elles, Copa Davis, Fed Cup, Copa de la Reina, Campionats d’Espanya o ITF, entre d’altres, va assegurar que quan hi hagi l’oportunitat i sigui possible, “estarem encantats d’acollir competicions de primer nivell”.

El tennis lleidatà i tots els seus estaments van rebre elogis durant la presentació. El president de la RFET, José Luis Escañuela, va assenyalar que Lleida i els seus clubs han estat sempre a l’alçada essent un referent. Va destacar la gran tasca del representant territorial a Lleida de la FCT, Ignasi García. “Gràcies per les ganes i el cor que poses en tot el que fas i per lluitar perquè Lleida sigui un referent”, va assegurar.

Per la seva banda, Àngel Ros va destacar la importància i la tradició que té del tennis dins de la ciutat amb quatre clubs consolidats que fa que es pugui acollir esdeveniments importants.

Ignasi García, per la seva part, va agrair “des de la Federació Catalana a la RFET haver triat Lleida per fer aquest acte” i també a l’Àlex Corretja per la seva presència, tot i haver tornat dels EEUU només unes hores abans.

El representant territorial va elogiar “la gran tasca dels clubs lleidatans, el treball que realitzen i la seva professionalitat, un aspecte que ens atorga total garantia a l’hora d’organitzar events i ens fa ser molt valorats tant a Catalunya com a l’Estat i ser un referent en l’àmbit internacional”.

“Tot això és gràcies al treball dels clubs i al gran capital humà que el té el tennis lleidatà”, expressava García.

El president del CT Lleida, Jorge Culleré, per la seva part, es va mostrar orgullós que s’hagués triat el CT Lleida per fer l’anunci de la convocatòria i va destacar la figura i carrera d’Àlex Corretja.

“És un plaer tenir-lo aquí”, va dir Culleré davant un Àlex Corretja que va reconèixer estar emocionat per l’excel·lent rebuda que va tenir. “No m’ho esperava, m’he emocionat”.

Lleida, un altre cop en el camí de la Copa Davis

clicar per fer més gran

Share