Notícies

Lleida corona Rússia com a campiona de l’Europeu Sub 18 de Seleccions – Copa de la Reina

La darrera jornada de l’Europeu femení sub 18 va ser la que va comptar amb més presència d’aficionats. La bona climatologia va acompanyar el matí, i les instal·lacions del CT Urgell van tenir una bona afluència de públic per veure tant la final com la final de consolació, que es disputaven simultàniament.

Pel que fa al duel que decidia el títol, l’equip rus en va tenir prou amb els individuals per adjudicar-se la victòria. Això sí, va haver de suar de valent en tots dos partits, ja que es van resoldres tots dos en el tercer i definitiu set.

Reina Gran per xarxes

Així, en el primer partit, que enfrontava les número 2, Anastasia Gasanova va guanyar per 3-6, 6-4 i 6-4 davant l’holandesa Suzan Lamens, mentre que en el segon, entre les número 1, la russa Amina Anshba es va desfer de Nina Kruijer per 6-2, 5-7 i 7-5, amb la qual cosa Rússia sumava el segon punt i es feia amb el títol, deixant en segon lloc a Holanda, botxí d’Espanya a les semifinals. Amb el 2-0 i el títol resolt, el partit de dobles que havien de protagonitzar aquestes mateixes quatre jugadores ja no es va jugar.

Quan al duel entre Espanya i la República Txeca que decidia el tercer lloc, es va iniciar amb el partit que enfrontava Guiomar Maristany i Michaela Bayerlova. La barcelonina va començar força descentrada i va cedir la primera mànega per 4-6. Poc a poc, però, Maristany es va anar refent fins a acabar remuntant i dominant amb autoritat Bayerlova, a la qual es va imposar per 6-3 i 6-2

Amb l’1-0 a favor d’Espanya, va arribar el torn per a Paula Arias, que tenia l’oportunitat de sentenciar davant la txeca Johana Markova. Semblava que estava en el bon camí després de guanyar el primer set per 4-6, però la seva rival va reaccionar davant una jugadora espanyola que va anar de més a menys. Al final, Bayerlova es va anotar els dos sets següents per 6-3 i 6-2, abocant l’enfrontament al partit de dobles.

En aquest partit, que era definitiu per tal de decidir el tercer i quart llocs, la parella espanyola, formada per Paula Arias i Júlia Payola, va mantenir el tipus al primer set, que va estar a punt d’endur-se al tie break, però al final van ser les txeques Johana Markova i Anna Slovakova les que es van anotar la mànega. A partir d’aquell moment, el doble espanyol es va ensorrar completament, fent que el segon set fos un passeig per a les seves rivals, que va acabar guanyant per 7-6 (3) i 6-0, un triomf que relegava Espanya al quart lloc final.

Paral·lelament a aquests partits, també es van disputar els enfrontaments que decidien a resta de llocs, que finalment han deparat que la cinquena posició fos per a Hongria, la sisena per a Suècia, la setena per a Itàlia i la vuitena per a Moldàvia.

Un cop han acabat els partits, s’ha dut a terme la cerimònia oficial de lliurament de trofeus, que ha posat el colofó a una jornada que ha comptat amb la presència, entre d’altres autoritats, del president del CT Urgell, Ramon Mestres; del president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro; del representant de la FCT a Lleida, Ignasi García; del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; de la regidora de la Paeria Montse Parra; de Paco Cerdà, representant de la Diputació de Lleida; i de representants de diferents clubs de la província.

Reina presis

D’aquesta manera s’ha posat el punt final a un torneig que ha permès veure en acció les millors promeses del tennis femení europeu i que ha tornat a situar Lleida en un primer pla. Cal recordar, en aquest sentit, que Lleida ha estat seu fixa de l’Estat espanyol d’aquesta competició i, amb aquesta, ja són 27 edicions. Fins fa pocs anys anava alternant una Fase Zonal (classificatòria amb quatre equips) amb una Fase Final. Però aquest format va canviar i, per aquesta raó, la capital del Segrià acull, només, la Fase Final que corona les campiones d’Europa cada dos temporades amb seu rotatòria entre CT Urgell, CT Lleida, Sícoris Club i de forma coordinada amb la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis. La darrera ocasió en què el torneig havia visitat Lleida va ser al 2013, al Club Tennis Lleida, mentre que l’últim cop que s’havia disputat al CT Urgell va ser l’any 2011.

Share