Notícies

L'IC d'Espanya revalida el títol de campió en la XL Copa Potter

Les pistes del Real Club de Polo de Barcelona van acollir ahir la final de la XL Copa Potter – XIX Campionat de Catalunya de Veterans – X Gran Premi Generalitat de Catalunya en la que l’equip de l’IC d’Espanya va revalidar el seu títol de campió davant l’IC d’Estats Units.

La Copa Potter s’inicià a França el 1973 i des del 1979 s’organitza al RC de Polo. La col·laboració establerta fa 19 anys entre l’IC d’Espanya i la Federació Catalana de Tennis ha permès la seva consolidació a nivell internacional. Nou equips de l’IC han participat en aquesta edició del Torneig a més d’un equip d’Espanya B en la prova de consolació.

A primera ronda Alemanya va guanyar Luxemburg per 4 a 1, abans de ser derrotada aquesta per Estats Units pel mateix resultat. Espanya, per la seva part, es va enfrontar a Bèlgica aconseguint una victòria per 5 a 0, França a Gran Bretanya per 6 a 1 i el finalista de l’anterior edició, Itàlia, derrotà Irlanda per 7 a 0.

Les semifinals foren molt més competitives, guanyant Espanya a França per un ajustat 4 a 3 i Estats Units a Itàlia per 5 a 2, deixant els mateixos finalistes que en l’edició 2004.

El dia de la final els partits van estar carregats d’emoció, mentre pels amfitrions David de Miguel guanyava al campió del món +45, Jeff Greenwald 6-2, 7-6 (2) i el jugador del RC Polo, Carlos Costa Bou derrotava Mario Tabares per 6-4, 2-6 i 7-5.  Els americans van sumar les seves dues victòries amb Joey Rive davant Santiago Tintoré per 6-1 i 6-2 i Carl Clark davant Francisco Garcia per 6-4 a 6-2 en tercera i quarta posició respectivament. Eduardo Osta va demostrar la seva gran qualitat com a jugador remuntant un marcador en contra i derrotant Matt Litsky per un 4-6, 6-2 i 6-1. Costa i De Miguel van donar la victòria a Espanya en un doble per 7-5 i 6-4 davant a Greenwald i Rive, mentre que Tintoré i Castellà eren superats per Clark i Tabares per un ajustat 6-4 i 7-5. El resultat final de la competició va ser de 4 a 3 a favor d’Espanya.

Previ al lliurament de Trofeus es va guardar un minut de silenci en memòria de quatre sòcies del RCTB i del RC Polo que van morir divendres en un accident de trànsit. L’organització va voler traslladar d’aquesta manera el seu més sentit condol a les famílies

El Real Club de Polo de Barcelona va oferir  un còctel de benvinguda a l’ inici de la competició, un punt de trobada entre tennistes que en el seu dia van ser professionals i que guarden una gran amistat. El segon dia del torneig, el Real Club de Tennis Barcelona 1899 va oferir el seu tradicional sopar amb el seu, no menys tradicional, pastís, tallat a l’uníson pels capitans dels diferents equips juntament amb el president de la Copa Potter, Marco Gilardelli, i el President de l’IC Espanya, Juan Mª Tintoré.

El sopar oficial de clausura al Real Club de Polo de Barcelona va comptar amb la presència del director general del Consell Català de l’Esport, Albert Marco, i del president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro. El president de l’ IC Espanya va reconèixer amb el lliurament d’una placa el Real Club de Polo de Barcelona la seva calidesa com a amfitrió durant els 33 anys de col·laboració en l’organització de la Copa Potter .

Cal destacar que la competició ha comptat amb el suport de la Federació Catalana de Tennis, de la Real Federación Española de Tenis, del Real Club de Polo de Barcelona, de la Secretaria General de l’Esport, de l’Ajuntament de Barcelona i del Real Club Tennis Barcelona 1899.

Share