Notícies

La Festa dels Drets dels Infants a l’Estació del Nord

Sota el lema ‘Vine i coneix els teus drets fent esport” s’organitzen  diumenge 17 de novembre diferents activitats lúdiques relacionades amb el món del esport que aproparan els drets dels infants als nens i nenes i les seves famílies.

El vestíbul i l’esplanada de l’Estació del Nord de Barcelona acollirà la Festa dels Drets dels Infants, un esdeveniment lúdic i de sensibilització en què es convida tots els nens i nenes i les seves famílies a conèixer els drets dels infants. Diumenge 17 de novembre durant tot el matí, de 10.30h a 14 hores, s’organitzaran diferents tallers esportius relacionats amb els diferents drets dels infants.

El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra cada any el 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1989. La ciutat de Barcelona se suma a aquesta efemèride amb la Festa dels Drets dels Infants 2013, un espai idoni on els més petits poden conèixer els seus drets.

Així, els nens i les nenes poden gaudir de la pràctica de l’esport alhora que coneixen els seus drets com poden ser: Dret a la Identitat, Dret a l’Educació, Dret a la igualtat, Dret a la Participació, entre d’altres. La Festa també compta amb un espai destinat a la petita infància (de 0 a 3), amb activitats en què els pares i mares poden posar en pràctica eines per a l’estimulació i relació amb els seus nadons, alhora de compartir una estona agradable amb altres famílies amb infants petits. Les activitats es complementen amb la prova de la queixa, que té com a objectiu ensenyar els infants a defensar els seus drets i a denunciar les situacions en què aquests no es respecten.

El mateix diumenge 17 de novembre, a les 12 hores, l’organització farà una roda de premsa que comptarà amb la presència de Imma Rognoni, la Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats de l’Ajuntament; Clara Darder, Representant de la Xarxa dels Drets dels Infants; el secretari general, Josep María Lluch, de la Unió de Federacions esportives de Catalunya, l’UFEC; Infants assistents a la Festa col·laboren i gaudeixen del Dia de la Infància. En aquest acte podreu extreure talls de veu, tant dels representants del Ajuntament, com de les altres entitats, i dels nois i noies escollits per explicar-nos com s’està desenvolupant la jornada.

La Festa de la Infància és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, constituïda per entitats en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva amb la missió d’enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets de l’infant, amb especial èmfasi en el dret a la participació.

Les entitats que integren la Xarxa són l’Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Joventut, Contes pel món, Diomira, EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Educo, Observatori Europeu de la TV Infantil,Save The Children, Sonrisas de Bombay, TIAC, AFANOC i UNICEF. La xarxa compta també amb la col∙laboració de la Síndica de Greuges de Barcelona i  l’Adjunta al Síndic deGreuges de Catalunya per a la Infància. Així mateix, donen suport a la festa d’aquest any la Xarxa Antirumors, la UFEC, la Federació Catalana de Tennis Taula, la Federació Catalana de Tennis, la Federació Catalana de Pitch and Putt, el club de busseig skaphosde Palamós.

Per a més informació visiteu http://www.xarxadretsinfants.cat i http://www.bcn.cat/infancia

  •  Twitter: @XarxaDretInfant
  • Hashstag#festadelainfancia2013
  • https://www.facebook.com/XarxaDeDretsDelsInfantsDeBarcelona
  • Dia: 17 de novembre de 10.30 a 14h.
  • Lloc: Vestíbul i esplanada de l’Estació del Nord de Barcelona
  • Atenció als mitjans abans de la festa: Clara Darder (620507634).

La Festa dels Drets dels Infants a l’Estació del Nord

Share