Notícies

La Federació llança el programa "VIU EL TENNIS"

La Federació Catalana de Tennis llança el programa “VIU EL TENNIS” que acull un seguit d’accions i activitats, on hi podreu participar tots  els clubs de les diferents comarques catalanes.

Durant un mes i mig, s’ha presentat per tot el territori català el Projecte Esportiu i l’Oficina de Serveis als Clubs, on tots els clubs de tennis catalans han plantejat inquietuds i propostes, a més d´establir un debat i diàleg del tot interessant i enriquidor.

Les conclusions i demandes més nombroses per part dels clubs i escoles de tennis han estat  les següents:

 1. Compartir recursos entre clubs i Federació
 2. Desenvolupar l’Oficina de Serveis als Clubs
 3. Recuperar la vida social en el club de tennis
 4. Repensar el rol dels àrbitres i jutges àrbitres en els tornejos
 5. Plantejar noves idees sobre la llicència federativa
 6. Treballar per l’educació en valors en el tennis
 7. Aportar nous formats de competició a nivell oficial i a nivell recreatiu i social
 8. Revisar els actuals formats de competició
 9. Analitzar el fenomen de l’abandonament del tennis en joves
 10. Desenvolupar la formació inicial dels tècnics de tennis a nivell de la durada i d’especificitat dels continguts
 11. Proposar nous cursos de formació continuada
 12. Potenciar el Tennis Femení
 13. Aportar eines i recursos per al treball psicològic a les escoles de tennis

La Federació Catalana de Tennis dirigirà tots els seus esforços a intentar prioritzar tots aquests punts, després de les conclusions extretes, i, per aquest motiu,  llança el programa “VIU EL TENNIS” que acull un seguit d’accions i activitats, on hi podreu participar tots  els clubs de les diferents comarques catalanes.

La campanya “VIU EL TENNIS” va arrencar el 10 de novembre al CT Vic amb la primera Trobada de jugadors/es alevins/nes dels diferents clubs de les comarques del Bages, la Garrotxa, el Ripollès i l’Osona.

Aquesta jornada al CT Vic ha estat el punt de partida de l’iniciativa d’organitzar trobades de jugadors/es alevins/es quinzenalment, durant tot l’any i, de forma itinerant, per tal que els millors alumnes de les escoles d’entre 10 i 12 anys puguin entrenar amb jugadors del seu nivell.

La següent iniciativa del programa “Viu el Tennis” ha estat “El projecte d’Educació en Valors en el Tennis” que es va adreçar la passada setmana i que propugna els valors que han d’imperar per vetllar per un inici a la competició formatiu i adequat, pel joc net a tots nivells i per donar a conèixer i fomentar un seguit de valors considerats molt importants per als practicants de l’esport i, en concret, del Tennis.

Adjuntem el calendari d´activitats previstes pels propers mesos de desembre a febrer, que integra 15 accions més per a la resta de clubs que integren el territori català : Competicions recreatives, Trobades lúdiques, concentracions de jugadors, jornades tècniques, etc. perquè volem que participis i visquis el tennis de la mà de la Federació Catalana de Tennis

Volem que aquesta campanya de promoció i dinamització “VIU EL TENNIS”  sigui l´inici d´una etapa on entre tots aconseguim donar molta més força i empenta al nostre esport, el tennis.

La col.laboració de tots els clubs i el treball en equip entre els clubs, escoles de tennis i Federació,  serà la clau perquè aquesta iniciativa, i moltes d’altres que posarem en marxa al 2013, siguin un èxit.

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, a través de l`Àrea de Docència (docencia@fctennis.cat) o a través de Josep Campos, com a coordinador d´aquestes activitats.

Calendari campanya VIU EL TENNIS

Share