Julia Payola, campiona sub-16 de la Sánchez-Casal Youth Cup

La tennista olotina Júlia Payola, campiona sub-16, va ser la millor representant del tennis català a la Sànchez-Casal Youth Cup, una prova del Tennis Europe Junior Tour disputada a les pistes del CE Sànchez-Casal.

Payola, sisena favorita, va derrotar a la final a la cinquena cap de sèrie, la búlgara Vivian Zlatanova, per un còmode marcador de 6/1 i 6/4. Cal recordar que la tennista catalana encara té 13 anys el que atorga un mèrit superior a la seva victòria.

El títol masculí en aquesta categoria va ser pel primer favorit, el britànic Shakeel Manji que va derrotar a la final al segon cap de sèrie, d’ucraïnès Vadym Ursu per 6/3 i 6/3. El millor representant català va ser el tennista del CE Laietà, Marc Collado, tercer favorit, que va caure en semifinals davant del finalment campió per 6/1 i 6/2. En la prova de dobles masculins, la parella formada pel tennista del CT de La Salut, Pepe Batalla i per l’esmentat  Marc Collado va caure a la final davant Lizen i Weirather per 4/6, 7/6(2) i 14-12. En dobles femenins, la parella formada per la jugadora del CT Barcino, Paula Badosa i per a la representant del Topten TC, Aliona Bolsova, es va proclamar campiona en derrotar a Maria Martufina i Ana Blanca Mihaila per 6/3 i 7/6(4).

En categoria Sub-14, el títol masculí va ser pel jugador del CT Valencia, Pedro Martínez, que va derrotar a la final al tennista del CD Peñacañada, Jorge López Perez Fuster, per 6/4 i 6/1. El millor representant català va ser el tennista del CT Barcino, Àlvaro López, que va perdre a quarts de final davant el finalment campió, Pedro Martínez, per 7/5 i 6/0.

Pel que fa a la competició femenina, es va proclamar campiona la primera favorita, la hongaresa Fanny Stollar, que es va imposar a la final a la segona preclassificada, la búlgara Simone Alpieva, per un marcador de 6/2, 4/6 i 6/4 mentre que la catalana millor classificada va ser la jugadora del CT Barcino, Natalia Serrano, que va caure a quarts de final  La prova de dobles masculins la van guanyar el tennista del CT de La Salut, Eduard Güel i el jugador del CT Barcino, Àlvaro López, que va superar a Jorge Pérez i a Carlos Taverner per 6/2 i 6/2. El doble femení s’el va emportar la parella formada per la búlgara Alpieva i l’hongaresa Stollar davant Ana Savchenko i Anna Zhdanova.

L’acte de cloenda va comptar amb la presencia d’Emilio Sánchez-Vicario, de Sergio Casal i del President de la FCT, Francesc Orriols.

Finalistes de la Sánchez-Casal Youth Cup 2011.