Notícies

Jornada Tècnica d’Actualització de Tennis Femení a Vall d’Hebron

Les Jornades Tècniques d’Actualització en Tennis Femení organitzades per primera vegada en el marc del Barcelona Ladies Open per l’àrea de Docència i Recerca de la Federació Catalana de Tennis es van celebrar amb èxit i van concloure amb una gran participació, més de 120 inscripcions. Entre els assistents hi havia el Director Tècnic Provincial de la FCT a Lleida, Carlos Coll, que va aprofitar per enregistrar en vídeo totes les xerrades que es van fer. De fet, la Representació Territorial a Lleida posa tota aquesta informació a disposició de tots aquells entrenadors que ho desitgin.

El president de la FCT, Joan Navarro, va ser l’encarregat d’obrir les Jornades assenyalant la importància d’organitzar una jornada formativa sobre tennis femení en el marc d’un esdeveniment de referència en el tennis femení espanyol i internacional com el WTA Barcelona Ladies Open. En el decurs de les Jornades es van desenvolupar aspectes relatius al tennis femení en un format de taules rodones que van enriquir els continguts i incentivar la interrelació dels professionals que hi van participar. El títol de les xerrades van ser: Cóm entrenem a les jugadores professionals, Quines diferències trobem amb el tennis masculí, L’experiència de les pròpies jugadores professionals, i Present i futur del Tennis Femení a Catalunya i a Espanya.

Cal destacar que per aquesta primera edició s’ha comptat amb la presència de bona part dels millors entrenadors del tennis femení, de psicòlegs i de preparadors físics, així com de la participació de la capitana de la Fed Cup, Arantxa Sánchez Vicario, i de l’equip de la Fed Cup.

Entre els ponents van destacar també, entre d’altres, Gabi Urpí (entrenador de jugadores com Flavia Pennetta, Víctor López (entrenador de jugadores professionals al Grup Elitia), Mico Margets (excapità de Copa Federació i responsable del grup d’entrenament de la RFET), Javier Duarte (entrenador i excapità de la Davis), Xavier Budó (codirector del Grup d’alt rendiment de tennis femení Elitia), Tomàs Carbonell (exjugador professional i comentarista de TVE) i l’extennista Conxita Martínez.

Jornada Tècnica d’Actualització   de Tennis Femení a Vall d’Hebron

Share