Itàlia guanya la Junior Davis Cup al Polo

La selecció d’Itàlia s’ha adjudicat la Junior Davis Cup, l’equivalent juvenil de la Copa Davis, competició que s’ha disputat durant tota aquesta setmana a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona. El conjunt italià ha superat a la final a Austràlia per 2-1. En categoria femenina, les campiones han estat les nord-americanes, que s’han adjudicat la Junior Fed Cup en guanyar a la final a la Federació Russa.

Des del passat dilluns i fins diumenge, pràcticament 100 tennistes de 21 nacionalitats diferents s’han donat cita al RC Polo per disputar una competició que reuneix les millors raquetes sub 16 del món, moltes d’elles futures figures dels circuits ATP i WITA . Jugadors com Roger Federer, Rafa Nadal o Juan Martín del Potro van donar els seus primers passos en aquesta competició fa anys i més recentment l’ex número 1 mundial, Caroline Wozniacki, va representar a Dinamarca en l’equivalent júnior de la Copa Federació.

Dels 16 equips que van iniciar la competició dimarts passat a cada categoria, quatre van arribar les semifinals. Dividits en quatre grups de quatre equips, només el primer classificat accedia a la lluita pel títol. A la Junior Davis Cup els quatre guanyadors de grup van ser Estats Units, Austràlia, França i Itàlia. A la Junior Fed Cup, Estats Units, Brasil. Austràlia i la Federació Russa van ser les semifinalistes.

L’equip espanyol masculí va acabar tercer del seu grup i va conquistar onzena plaça final, mentre que les noies van ser segones de grup i van acabar la competició en un més que meritori cinquè lloc. A més, durant tota la setmana s’han celebrat diversos seminaris d’iniciació a l’esport i a la vida sana destinats a alumnes d’ESO.