Notícies
Ignasi García: “Hem situat Lleida en el mapa del tennis mundial”
Ignasi García Carcar ha estat reelegit com a president de la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, iniciant la seva quarta legislatura al capdavant del tennis lleidatà.
García, de 51 anys, va ser l’únic que va formalitzar la seva candidatura per tal de presentar-se a les eleccions i ho va fer amb l’aval del tots els clubs de la província, per la qual cosa el 7 de juny va ser proclamat oficialment com a president. La llista vencedora la integren també Josep Gené, Pepito Talavera, Jorge Culleré, Maria Dolors Ruiz i David Pérez.
La continuïtat d’Ignasi García en el càrrec permetrà seguir treballant amb un projecte ambiciós que en els darrers anys ha situat Lleida en el mapa tennístic internacional.
- Renova el mandat. Quins projectes han contribuït a que se li torni a fer confiança?
Més enllà de projectes, que n’hi ha hagut, crec que ha estat clau crear consciència general que només plegats som forts, tot i que juguen en contra de Lleida les distàncies, el nombre de clubs, de jugadors i de llicències. Malgrat tot, hem fet del tennis lleidatà una referència en l’àmbit nacional. Cada club amb el seu estil i el seu ritme, però cap a un objectiu comú, suplint la quantitat amb la qualitat. Una mostra és la capacitat organitzativa dels clubs: amb la valentia dels directius, l’ajut dels patrocinadors, la complicitat federativa i el suport de les institucions, hem situat Lleida en el mapa del tennis mundial.
- Lleida tornarà a tenir un altre Albert Costa?
Amb la perspectiva dels anys, veus que tenir un campió com ell és una cosa excepcional. I ho és perquè s’han d’unir molts factors: talent, gran capacitat de sacrifici, ètica de treball i una preparació física i psicològica important. Però a més, també cal tenir un bon entorn, poder fer front a la gran despesa econòmica que suposa formar un equip de treball i poder entrenar i competir a nivell internacional. I també hi ha elements aleatoris, com la sort o les lesions. Des de la Federació i els clubs intentem, dins les nostres possibilitats, posar mitjans i passió perquè els nois i noies tinguin facilitats. Tenim jugadors amb molt bon nivell tant català com estatal, i estic convençut que continuarem treballant com fins ara per pujar el nivell.
- Quin és l’estat de salut del tenis a Lleida pel que fa a llicències, clubs, practicants, etc?
Lleida, i no només en el tennis, és una demarcació peculiar: té només el 6% d’habitants de Catalunya, però més d’un terç del territori. Tenim 967 llicències i 12 clubs federats, alguns petits, que necessiten i troben en la Representació Territorial la proximitat i sensibilitat per atendre els seus problemes, ja que els serveis centrals estan lluny i això sempre els hi ha costat d’entendre. També tenim altres clubs que són model i referència dins el tennis estatal. De fet, Lleida capital, amb quatre clubs molt potents, és una de les ciutats amb més activitat tennística i capacitat organitzativa. Tot això, unit a la tasca dels directors d’escola i dels entrenadors, cada cop més formats, fa que la salut del tennis lleidatà hagi millorat i sigui cada cop més bona.
- Podria acollir Lleida un torneig 250 o 500 ATP amb les grans figures o és millor que es concentri en una altra mena d’esdeveniments?
Lleida ha demostrat que pot acollir allò que es proposi, tot i que al principi a fora no se’ns prenien seriosament, però a força d’anys i de credibilitat guanyada, hem superat sempre les dificultats d’operativa i les exigències econòmiques que comporten els grans projectes. Els clubs sempre han estat fins i tot pel damunt del que se’ls demanava, i això és una garantia per a la Representació Territorial a l’hora de lluitar per aconseguir l’organització d’algun esdeveniment. Aquí s’ha jugat la Copa Davis, la Fed Cup, el Màster Nacional, i es disputen de forma regular el Campionat d’Europa Sub 18 de seleccions, els ITF de 25.000 dòlars, Internacionals de cadira de rodes i tornejos emblemàtics com el Sub 13 Albert Costa o diferents campionats de Catalunya i d’Espanya. Per tant, no hem de descartar res. Com sempre, treballarem per ser a prop dels llocs de decisió i atents a les oportunitats.
- Quins projectes impulsarà en l’etapa que ara comença?
Seguirem apostant per allò que ens fa singulars i, com sempre, buscarem nous reptes de la mà dels clubs. Tenim les pistes cobertes de la Caparrella, treballem amb el centre de tecnificació i referència, i donem suport a jugadors i clubs. Lleida també disposa d’una selecció que ja abasta des dels 9 anys fins als 16, incorporant enguany el grup de cadira de rodes que viatja per tot l’Estat, i també tenim revista pròpia amb molt abast.
Un dels reptes per aquests propers quatre anys és intentar crear noves fórmules per potenciar la pràctica de tennis amateur. També potenciarem la fórmula de la gala del tennis, una festa de referència dins l’esport català que ha passat de tenir una mitjana de 130 assistents a superar els 300. I potenciarem el màsters provincial amb noves fórmules que aportin valor perquè sigui considerat un torneig de referència, indispensable en el palmarès de qualsevol jugador de la província.
Per aconseguir aquests reptes comptem amb el suport de tots els clubs i amb unes excel·lents relacions tant institucionals com federatives. Portem ja quatre presidents de la Catalana i quatre de l’Espanyola, i Lleida sempre és la referència.