Notícies

FUNDACIÓ MAPFRE I LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS SIGNEN UN ACORD PER PROMOURE HÀBITS SALUDABLES ENTRE 1.000 NENS I JOVES CATALANS

El conveni inclou un programa específic per integrar 400 persones amb discapacitat a través del tennis en diferents clubs de Catalunya

FUNDACIÓ MAPFRE i la Federació Catalana de Tennis (FCT) han signat avui a Barcelona un conveni de col·laboració per realitzar conjuntament activitats dirigides a promoure hàbits saludables a través de l’esport i l’alimentació entre prop de 1.000 nens catalans amb edats compreses entre els 5 i els 13 anys .

Aquest acord permetrà organitzar 40 tallers educatius a les escoles de tennis de la FCT per tal de sensibilitzar aquestes persones sobre la importància de portar una vida saludable a través d’una alimentació sana i equilibrada unida a la pràctica d’activitat física .

Gràcies a aquestes activitats, que comencen a finals del mes de maig, un total de 500 nens i joves aprendran , de la mà de monitors especialitzats , la importància d’hidratar adequadament quan es practica esport , els beneficis que aporten les fruites i les verdures a l’alimentació, per què és fonamental evitar el consum de pastisseria industrial i begudes ensucrades , i el tipus de roba i calçat que és recomanable utilitzar per fer exercici, entre d’altres aspectes .

Per a això, FUNDACIÓ MAPFRE distribuirà materials educatius i guies pertanyents a la seva campanya ” Viure en Salut ” , que aporten coneixements i consells pràctics sobre els hàbits alimentaris més saludables en cada moment de la vida . També facilitarà a les famílies la guia ” Viure en salut , claus per estar bé” , que anima els més petits practiquin esport de forma habitual amb la finalitat prevenir l’aparició de malalties com l’obesitat , que no abusin del menjar ràpid i que tinguin present que l’esmorzar ha de suposar entre el 20 i el 25 per cent de les calories ingerides al llarg del dia, entre altres recomanacions .

L’acord de col·laboració permetrà a més promoure la pràctica del tennis entre prop de 400 persones amb discapacitat física i intel·lectual de Barcelona, Girona , Lleida i Tarragona. Aquestes persones tindran l’ocasió de iniciar-se en aquest esport en un total de 13 escoles que la Federació Catalana de Tennis té repartides per diferents clubs i instal·lacions de Catalunya i participar de manera activa en els campionats i tornejos que aquesta entitat organitzi al llarg de 2014 .

Gràcies a aquests cursos, aquestes persones, que en alguns casos pateixen malalties degeneratives que afecten la seva mobilitat, paràlisi cerebral i espina bífida, entre d’altres trastorns , podran jugar a tennis com a mitjà per millorar la seva salut física i mental, així com aprendre habilitats socials , físiques i motrius . Alhora, aquesta iniciativa els ajudarà a integrar-se en la societat i a compartir valors indispensables com l’esforç, la companyonia, la motivació, el treball en equip i la superació personal, molt vinculats a la pràctica de qualsevol esport .

Aquest projecte s’uneix a altres iniciatives d’àmbit social com el “I Curs de Tennis per a persones amb Discapacitat Intel·lectual”, que FUNDACIÓ MAPFRE i la Fundació Emilio Sánchez Vicario duen a terme a Catalunya des de fa dos anys i del qual s’han beneficiat el 2013 un total de 36 joves amb discapacitat intel·lectual d’aquesta Comunitat .

 FUNDACIÓ MAPFRE I LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS SIGNEN UN ACORD PER PROMOURE HÀBITS SALUDABLES ENTRE 1.000 NENS I JOVES CATALANS

A la signatura de l’acord han participat SAR, la Infanta Elena, directora de Projectes Socials i Culturals de FUNDACIÓ MAPFRE; Ferran Martínez, Director General Territorial de MAPFRE a Catalunya; Fernando Garrido i Antonio Guzmán, Directors de les Àrees d’Acció Social i Salut i Prevenció de FUNDACIÓ MAPFRE, respectivament ; i Joan Navarro i Antoni Cuadrada, President i Director General de la FCT, respectivament .

Share