Notícies

Francesc Tur, campió de l'Open Internacional Ortopèdia Rubio de Tennis en Cadira de Rodes

Les pistes del Club Tennis Urgell han viscut avui la darrera jornada de l’Open Internacional Ortopèdia Rubio-Memorial Manel Palau de tennis en cadira de rodes, que ha coronat els campions tant pel que fa a la categoria individual, on Francesc Tur s’ha endut el títol, com a la de dobles, amb la parella Roberto Chamizo-Rubén Pérez com a triomfadors.

Després de què el dissabte la climatologia obligués a ajornar la final de dobles, avui el matí ha estat força intens, ja que s’han hagut de disputar totes les finals. La primera en celebrar-se ha estat la del quadre individual, que enfrontava Roberto Chamizo, cap de sèrie número 1 del torneig, i Francesc Tur (3), que en semifinals havia eliminat el número 2 del torneig, Martín Varela.

La final ha estat un gran partit, ple d’alternatives i amb opcions per als dos tenistes, i s’ha hagut de resoldre en el tercer set. La primera mànega ha estat per a Francesc Tur al tiebreak, i el segon ha caigut del costat del número 1 per 4-6. A la tercera i definitiva, Francesc Tur s’ha acabat imposant per 7-5, amb la qual cosa s’ha endut el títol de campió en una final apassionant entre dos dels millors jugadors del panorama espanyol. Cal recordar que Chamizo va ser semifinalista l’any passat, mentre que Francesc Tur és un dels jugadors que millor forma ha demostrat en l’actual temporada.

Quant a la final de dobles, ha enfrontat la parella que partia com a cap de sèrie número 1, formada per Roberto Chamizo i Rubén Pérez, enfront Martín Varela i Enrique Siscar, que en semifinals van donar la sorpresa davant els segons favorits, Francesc Tur i Francesc Prat. La final, igual que ha passat en el individuals, ha respost a les expectatives i ha ofert un gran duel, molt equilibrat i de qualitat, que s’ha decidit al supertiebreak. Varela i Siscar s’han avançat en adjudicar-se el primer set per 4-6, però Chamizo i Pérez han sabut igualar el partit en el segon amb un 6-3 que donava pas al desempat, on els campions s’han imposat per 10-5.

Pel que fa al quadre de consolació, també s’ha disputat la final, en aquest cas amb presència lleidatana gràcies a Xavier Murillo, que en semifinals va eliminar el segon favorit, l’estonià Urmo Voogla. A la final, però, Murillo no ha pogut amb el seu adversari, el cap de sèrie número 1, Carlos Pina, que s’ha imposat per un doble 6-2 malgrat l’esforç de Murillo, que ha completat un molt bon torneig. Cal recordar que en semifinals Pina ja havia eliminat l’altre lleidatà que seguia en competició, Jacob Nadal.

Francesc tur, campió de l'Open Internacional Ortopèdia Rubio de Tennis en Cadira de Rodes

Share