Notícies

Francesc Tur, campió de l’Open Internacional Ortopèdia Rubio de tennis en cadira de rodes

Les pistes del Club Tennis Urgell van acollir l’Open Internacional Ortopèdia Rubio-Memorial Manel Palau de tennis en cadira de rodes. En individuals, el títol va ser per a Francesc Tur, mentre que en dobles es va imposar la parella Roberto Chamizo-Rubén Pérez. Els representants lleidatans van tenir una bona actuació en el quadre de consolació.

En la final individual del quadre principal, Roberto Chamizo, cap de sèrie número 1 del torneig, no va poder amb Francesc Tur (3), que en semifinals ja havia eliminat el número 2 del torneig, Martín Varela. La final va ser un gran partit, ple d’alternatives i amb opcions per als dos tenistes, i es va resoldre en el tercer set.

CADIRA GRUP copia

Tur va guanyar la primera mànega al tiebreak, i Chamizo es va endur la segona per 4-6. A la tercera i definitiva, Francesc Tur es va imposar per 7-5, amb la qual cosa es va endur el títol en una final apassionant entre dos dels millors jugadors del panorama espanyol.

Quant a la final de dobles, va enfrontar la parella cap de sèrie número 1, formada per Roberto Chamizo i Rubén Pérez, enfront Varela i Siscar, que en semifinals van donar la sorpresa davant els segons favorits, Tur i Prat. La final va respondre a les expectatives i va oferir un gran duel, molt equilibrat i de qualitat, que es va decidir al supertiebreak (4-6, 6-3 i 10-5).

Pel que fa la participació lleidatana, aquesta havia quedat força ‘tocada’ en la primera jornada, ja que tots ells van caure en la jornada inaugural del quadre principal individual. No obstant, cal destacar el gran partit de Xavier Murillo, que no li va posat les coses gens fàcils al seu rival, Francesc Prat, que finalment va vèncer per 7-5 i 6-3.

Ubald Ratés no va poder amb Francesc Tur, que el va derrotar per 6-0 i 6-2. Per la seva part, Jacob Nadal va veure com Raül Moreno el derrotava per 6-2 i 6-1.

Els lleidatans es van veure abocats a disputar el quadre de consolació, i la final va tenir presència lleidatana gràcies a Xavier Murillo, que en semifinals havia eliminat el segon favorit, l’estonià Urmo Voogla. A la final, però, Murillo no va poder amb el seu adversari, el cap de sèrie número 1, Carlos Pina, que es va imposar per un doble 6-2 malgrat l’esforç de Murillo, que va completar un molt bon torneig. Cal recordar que en semifinals Pina havia eliminat l’altre lleidatà que va arribar a semifinals, Jacob Nadal.

Share