Notícies

ÈXIT TOTAL DE LA DIADA DEL TENNIS CATALÀ

El passat divendres 3 de juny, es va celebrar a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona, la 37ena Edició de la “Diada del Tennis Català”.

Amb la presència de més de 340 representants dels clubs, i acompanyats pels principals representants institucionals de l’esport català, es va premiar a tots els clubs i jugadors guanyadors  dels diferents campionats organitzats per la Federació durant l’any 2015.

L’acte, dirigit magistralment per en Xavi Andreu, el va obrir en Joan Navarro, President de la Federació Catalana de Tennis. En el seu parlament, va destacar “el veritable punt d’inflexió en el que es troba actualment la Federació. Després de 4 anys molts durs d’ajustos econòmics, podem dir que ha arribat el moment de tornar a créixer”. A més a més, va repassar els diferents èxits dels Projectes Esportiu liderats per la Federació, com l’Activa Tennis, el Supertennis, l’RDS i el bon funcionament dels Centres de Referència. Va fer especial èmfasi als diferents projectes amb col·lectius que requereixen atenció especial, com els que es realitzen amb persones amb discapacitat física i intel·lectual.

Tot seguit van prendre la paraula els diferents representants polítics i institucionals que ens van acompanya a l’acte; en Gerard Esteva (President UFEC), en Sergi Fernández ( Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Cornellà ) i Marta Carranza ( Directora Relacions institucionals IBE ).
Tots ells van destacar l’enorme i constant esforç de la Federació per tirar endavant el projecte, així com el suport institucional.

Va concloure el torn de parlaments en Gerard Figueras, Secretari General de L’esport de la Generalitat de Catalunya, que va posar tot el seu èmfasi en la gran tasca de gestió feta des de la Federació per redreçar la situació econòmica, així com el suport de la Secretaria General de l’Esport a la Junta Directiva presidida per Joan Navarro.

Un cop finalitzats els parlaments, va donar inici el moment àlgid i el veritable motiu de la Diada; el reconeixement als diferents clubs i jugadors.En primer lloc, es varen realitzar diferents reconeixements especials, que volien retre homenatge a tota una trajectòria vinculada al Tennis.

Així, es va reconèixer a:

Francesco Ricci Bitti, Expresident de la ITF, per tota una trajectòria al capdavant del tennis Mundial

– Joan Margets, Chief Operating Officer ITF, que es desvincularà del màxim organisme de tennis mundial a final d’any, després de liderar el tennis durant els JJOO de Rio 2016.

– David Moner, que ens va deixar recentment, va rebre un homenatge “in memoriam” per tot els seu esforç i suport per l’esport català durant tot els temps que va presidir l’UFEC. El President de la UFEC, Gerard Esteva va recollir el reconeixement.

– Carmen Perea, precursora del tennis femení a l’Estat Espanyol, i que continua lligada al nostre esport, tant com a jugadora de tornejos sènior, com dirigint diferents esdeveniments.

 

Tot seguit es van realitzar els següents reconeixements:

1.- Clubs amb major increment de Llicències: Club Tennis l’Espiral, Club Tennis Urgell i Club Egara

2.- Club amb més participació a la Lliga Catalana: Club Tennis Girona

3.- Club amb més tècnics amb llicència professional: Club Tennis Barcino

4.- 100 anys de tennis a Tarragona: Club Tennis Tarragona

5.- Club amb l’Escola mes gran: Reial Club de Polo

6.- Centres de referència de la Federació Catalana de Tennis: Club Tennis d’Aro, Club Tennis Banyoles, GEiEG, Reus Ploms, Club Tennis Reus Monterols. Tennis Mora, Club Tennis Sabadell, Cercle Sabadellés, La Caparrella, CIT Cornellà.

I va arribar el moment de reconèixer els guanyadors dels diferents Campionats de Catalunya 2015,amb l’entrega dels Marc d’Honor,

RCT Barcelona 1899

CT Barcino

RC de Polo

Cercle Sabadellès 1856

CT la Salut

CE Valldoreix

CT Cabrils

CE Laietà

CT Mataró

Penya Arlequinada

CN Sant Cugat

CT Vilanova

CT Andrés Gimeno

CDT Belulla

Catalunya Resort

GEiEG

CT Els Gorchs

CT Lleida

CNT Malgrat

CT Montbui

CT Reus Monterols

CT Sabadell

CE Sanchez Casal

CT Serramar

CT Tarragona

David Lloyd Turó

 

Durant la diada, també es va reconèixer diferents patrocinadors i institucions pel suport realitzat:

1.- Secretaria General de l’Esport, per la seva constant i incondicional col·laboració

2.- Fundació Mapfre, pel suport en el projecte “Promoció del Tennis per a persones amb discapacitat a Catalunya”

3.- Obra Social La Caixa, pel suport al projecte “Educació en valors i esport”

Share