Notícies

Èxit del I Congrés per a presidents i gerents dels clubs de tennis catalans

 L’esdeveniment celebrat el passat 25 de novembre a les instal·lacions de la de la FCT de la Vall d’Hebron, va tractar els temes de l’IVA, l’IBI, l’IS i les obligacions de la Seguretat Social dels clubs.

El I Congrés per a presidents i gerents dels clubs de tennis catalans va tancar amb més de 90 assistents la seva primera edició. L’esdeveniment celebrat el passat 25 de novembre a les instal·lacions de la Federació Catalana de Tennis de la Vall d’Hebron, va apropar a tots els participants els temes de l’IVA, l’IBI, l’IS i les obligacions de la Seguretat Social dels clubs.

Després de la benvinguda als assistents, la jornada es va obrir amb la ponència de l’Albert Leiva (Senior Manager, TaxIVA de l’empresa KPMG) sobre “Oportunitats per reduir el cost per IVA” i on va apropar temes com la facturació en nom de tercers, la refacturació, els serveis accessoris, els sectors diferenciats, la prorrata especial i l’ActIVA –un servei pensat per reduir el cost fiscal o financer derivat de l’aplicació de l’IVA–. Acte seguit, arribaria el torn de la xerrada sobre “L’impost sobre Societats per un Club de Tennis”, realitzada per l’Enric Juan (també especialista en l’empresa KPMG) i on es parlaria sobre les Entitats Esportives de Règim General, les Entitats Esportives amb la Llei 49/2002 i les Entitats Esportives Parcialment Exemptes. A continuació, l’Elisabeth Fernández (Advocada especialitzada en Dret Laboral en l’empresa KPMG) apropava amb la seva ponència sobre “Qüestions Laborals”, els aspectes rellevants des del punt de vista laboral, així com les novetats jurisprudencials.

Després d’un petit descans, arribava el moment de parlar sobre ‘Planificació Financera’ amb en Fèlix Laencuentra (Director Territorial de Barcelona de l’empresa AEGON ACTIVOS AV), que explicaria com planificar i assessorar econòmicament en la realitat que vivim actualment. En la penúltima ponència del dia, en Pere Joan Deniel (Cap de Gestió Cadastral i Bens Immobles a l’Institut Municipal d’Hisenda), parlaria sobre el “Impost de Bens Immobles” apropant el marc general del tema i tractant temes particulars dels clubs dels assistents. Finalment, el Congrés es tancaria amb la xerrada sobre “Plataforma Tecnològica de Gestió d’Usuaris pels Clubs” realitzada pel Rubén Celada (Gerent de l’empresa Play Off Informàtica), i que va apropar als participants el seu producte Play Off Clubs per la gestió integral per clubs esportius a través del núvol.

Documentació Congrés

  • Aegon. Planificació financera (clica)
  • Institut Muncipal d’Hisenda. IBI (clica)
  • KPMG. IVA | Impost de Societats | Aspectes Laborals (clica)
  • Play Off. Programa Gestió de Clubs (clica)

Eduard Bosch
Premsa FCT

Share