Notícies

Èxit de participació en el "Monogràfic de Preparació Física" al CTNSC

El passat divendres 23 de gener  es va realitzar  el Monogràfic “Noves tendències en l’Entrenament i en la Preparació Física” al CT Natació Sant Cugat.

Aquesta proposta es va emmarcar dins del programa de Formació Continuada en Tennis que inclou una sèrie de monogràfics específics que s’organitzaran en els propers mesos a les diferents províncies del territori.

Amb 70 assistents a l’acte, la jornada va incloure 4 interessants xerrades d’una hora a càrrec de Jose Salvat, Ernest Baiget, Jose Canós i Moisès Vila al voltant de la preparació física en el tennis.

En Jose Salvat va parlar del que ell considera errors en l’entrenament actual, com la hipertrofia, la carrera continua, la inespecificitat de les càrregues, etc. I va fer una proposta basada en molts anys d’experiència, i seguint el patró fisiològic del nostre esport, al voltant dels estímuls de potència, treballs de resistència intermitents i prevenció de lesions.

L’Ernest Baiget va explicar amb detall tots els condicionants que poden afectar la preparació física en el tennis modern. A partir de tot un seguit d’estudis, va posar sobre la taula els interrogants i/o incongruències d’un esport tan multi factorial com el tennis  i va proposar solucions que poden fer millorar els jugadors sense saturar-los ni lesionar-los.

En Jose Canós va parlar del equilibri entre rendiment i salut en el món del tennis. A partir de les seves experiències amb en Roberto Bautista, va desgranar tota la seva filosofia de treball basada en gran part en el coneixement del seu atleta, necessitats del circuit i el treball preventiu.

A la última xerrada, en Moisès Vila va parlar de creixement i maduració, destacant la necessitat de detectar l’estat de maduració dels nostres jugadors i proposant càrregues de treball adequades en cada cas i evitant estímuls que no serien beneficiosos pel rendiment ni per a la salut dels joves tennistes.

Agraïm molt especialment els temps i dedicació dels quatre ponents per fer possible aquest acte, també al Club Tennis Natació Sant Cugat, a la seva Junta Directiva i a tot el seu personal per la seva magnifica hospitalitat.

20150123_094225

20150123_105330

 20150123_13290020150123_121215

Share