Notícies

En joc els quadres principals del I Open ITF Tarragona BMW Oliva Motor

Els catalans Oriol Roca (233 del rànquing mundial) i Georgia Garcia (287) són els caps de sèrie número 1 del torneig. El Marc López, guanyador de la Copa Màsters de dobles de 2012, juga la competició per parelles amb la jove promesa Jaume Munar.

Avui, es posa en marxa al Club Tennis Tarragona els quadres principals individuals masculí i femení del I Open ITF Tarragona-BMW Oliva Motor que fins el diumenge 6 de març permetrà veure tennis d’alt nivell a la ciutat.

La competició, que compta amb 10.000 dòlars en premis tant en el quadre masculí com al femení, aplega jugadors que majoritàriament figuren entre els llocs 233 i 580 del rànking mundial de l’ATP i jugadores dels llocs 287 al 700 del rànquing WTA, però també amb joves promeses que busquen els seus primers ATP en el seu intent d’arribar al professionalisme. Per normativa no poden inscriure’s tennistes d’entre els 150 primers del món.

Els quatre primers caps de sèrie masculins són Oriol Roca (jugador número 233 del rànquing mundial); el francès Maxime Chazal; el català Gerard Granollers (guanyador ara fa un mes de l’ITF jugat al CT Andrés Gimeno) i el canadenc Esteven Díez. També competirà l’actual número 3 mundial júnior, el balear Jaume Munar, jugador ‘apadrinat’ per Rafa Nadal. El segon millor júnior del planeta, l’australià Alex de Minaur, que en principi s’havia inscrit al torneig, finalment ha cancel·lat la seva participació.

En la competició femenina les quatre primeres favorites seran Georgina Garcia (número 287 del rànquing mundial), la britànica Amanada Carreras, la belga Elyne Boeykens i la romanesa Irina Marea.

El torneig compta també amb la presència als quadres principals de representants de l’escola d’alta competició del Tennis Tarragona aprofitant les wild cards de que disposa l’organització. En concret seran Clàudia Bartolomé, Sònia Poveda, Mariona Pérez, Alex Valeriano i David Jordà.

Dels sis altres tennistes locals que van prendre part a la fase prèvia cal destacar la bona actuació de Júlia Aliseda, que va ser l’única que va superar la primera ronda després de guanyar a Marina Alcaide (6/2 i 7/5), tot i que aquest dilluns ha perdut contra Marta Sexmilo (6/1 i 6/0).

En la competició de dobles destaca la presència de Marc López, jugador número 31 del rànking mundial que a Tarragona està inscrit amb el mencionat Jaume Munar tot i que habitualment forma parella amb Marcel Granollers. Amb ell va guanyar la Copa Masters de 2012 i va ser finalista al Roland Garrors de 2014.

López y Munar són la parella cap de sèrie número 2, mentre que els principals favorits són Juan Samuel Arauzo-Martínez i Sergio Martos. En el quadre femení de dobles les principals candidates a la victòria són la russa Irina Maria Bara i la ucraniana Alyona Sotnikova i les números 2, la argentina Tatiana Bua i l’espanyola Olga Parrés.

Aquest I Open ITF que es disputa al CT Tarragona és una prova test de cara als Jocs Mediterranis del 2017 i posarà a prova al club en aspectes com l’ocupació de pistes, serveis mèdics i d’antidopatge i la logística de transport entre el club i els hotels on s’allotgen els participants.

Tots els partits són d’entrada gratuïta.

A partir d’avui dimarts podreu consultar online els resultats dels quadres principals, a la pàgina de la Federació Internacional de Tennis i de la Real Federación Española de Tenis

Share