Notícies

El tennis lleidatà posa en valor el seu passat, present i futur en una multitudinària i emotiva Diada

El tennis lleidatà va viure la seva gran nit. El Palau de Congressos de la Llotja  va ser l’escenari, ahir dissabte, de la XXIII edició de la Diada, una gran gala que va celebrar el passat, present i futur del tennis de Ponent.

La festa va aplegar 288 persones, entre les quals hi havia al voltant de 70 nens, i hi van ser representats tots els sectors que configuren el tennis lleidatà, a més a més de representants de diferents institucions. Entre ells, el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Federació Catalana de Tennis, Joan Navarro, i el president a Lleida de la FCT i amfitrió de la gala, Ignasi García.

Diada

A més a més de premiar els i les millors individuals (Màsters Provincial), i els equips de totes les categories de 2014 (Terraferma), enguany, la Diada va posar valor al passat del tennis lleidatà fent un emotiu homenatge a tots aquells que han marcat una època en la categoria absoluta del Campionat Provincial, alguns dels quals ja no són entre nosaltres, però que van ser representants per les seves famílies a l’hora de recollir el guardó.

El torneig compleix, aquest 2015, els seus 75 anys d’història, fet que el situa com un dels campionats amb més solera i història de tot l’esport català. Durant la vetllada es va fer un reconeixement als tennistes que han sumat cinc o més títols absoluts al llarg d’aquests tres quarts de segle.

El primer guardó va ser per a la família Casas-Cabecerán del Club Tennis Balaguer, personificada per Maria Teresa Casas de Cabecerán, i dues de les seves filles Rosa Maria Cabecerán i Montserrat. La resta de distingits com els millors de la història del Provincial van ser Anna Huidobro (CT Lleida), Maria Teresa Lamolla (CT Lleida), Beatriz Miravete (CT Lleida), Teresa Pladevall (CN Lleida), Pere Mor (CT Lleida), Josep Peralta (CT Lleida), Josep Maria Santacreu (CT Lleida), Ignasi García (CT Urgell), Iñaki Masip (els va guanyar amb clubs diferents) i Albert Larrégola (CT Lleida).

Foto històrics copia

Durant la gala també es van lliurar premis especials com el guardó a la passió pel tennis que va recure en dos senyors que segueixen competint tot i tenir més de 75 anys com són Denis Badia (CT Tàrrega) i Antoni Carreño (CT Balaguer) i també es va entregar una placa a dos expresidents de club que han deixat el càrrec després de 20 anys: Jaume Vilella (Sícoris) i Josep Maria Ezquer (CT Mollerussa).

Un dels moments emotius de la nit va ser l’homenatge a Emiliano Rubio, director de l’Escola del Sícoris Club, que aquest any penja la raqueta, després de tota una vida dedicada al tennis en el seu vessant docent.

La gala també va tenir la seva part festiva amb les actuacions de les noies de la Dansa Estudi i les diferents accions còmiques del grup El Sidral.

En el seu discurs, Ignasi García va reiterar que “la Diada s’ha convertit ja en un referent i en la gran festa dels clubs lleidatans que són realment els que la fan possible” i va posar l’accent en la importància del tennis lleidatà i en el pes de la seva història. “La d’enguany és una Diada molt especial, ja que aquesta nit tenim aquí el passat, present i futur del nostre esport”, va assegurar.

Foto Ignasi discurs copia

 

Foto Sala Gala copia

Share