Notícies

El Programa RDS de la FCT marca un punt d’inflexió en el tennis català de competició

El programa de recerca, detecció i seguiment de jugadors i jugadores catalans finalitzat el passat mes de maig, registra un total de 436 convocatòries a jugadors de clubs de tot el territori català.

El programa ha estat un èxit en tots els sentits, on s’han assolit uns excel·lents resultats i impactes en totes les vessants, ja que s’han arribat a convocar a les diferents jornades del programa fins un total de 436 convocatòries a jugadores i jugadores de clubs de tot el territori català.

A banda de promocionar i fer un seguiment actiu del tennis català de competició, l’ RDS es marca com a objectiu treballar en equip entre la FCT i els tècnics i tècniques dels participants de les diferents jornades del programa RDS.

L’àrea tècnica esportiva de la FCT és la encarregada de desenvolupar el programa i contactar amb el Directors Tècnics dels Clubs dels jugadors/es convocats, on posteriorment aquest li comuniquen al seus jugadors que han seleccionats.

Uns dels punt forts del programa és la gravació amb càmera d’alta definició per part de l’equip tècnic de la FCT d’algunes de les jornades celebrades. Les gravacions permeten  posar a l’abast dels participants i dels seus respectius tècnics i tècniques un seguit de vídeos amb la finalitat de facilitar la tasca d’anàlisi tècnic posterior. La càmera d’alta definició utilitzada permet realitzar les gravacions tant a velocitat normal com a velocitat més reduïda “Slow motion” , fet que permet realitzar un anàlisi biomecànic de caire qualitatiu on els tècnics i tècniques poden detectar futurs aspectes a treballar o a destacar.

Actualment  141 jugadors/es disposen del vídeo d’anàlisi tècnic amb Slow Motion. Tots ells els podeu veure al Canal You Tube Programa RDS on ja s’han arribat a les 23.849 reproduccions.

També comunicar que es preveu que el proper programa RDS per a la temporada 2013/2014 té previst el seu inici al voltant del mes d’octubre fins al mes de maig del 2014.

Des de la FCT volem agrair el suport que hem rebut per part dels Directors Tècnics dels Clubs per tal de posar en marxa i desenvolupar aquest projecte ambiciós de tennis de competició, fet que ens ha permet arribar a més clubs i  jugadors/es,  i realment assolint l’objectiu de treballar en equip entre tots els agents implicats.


Share