Notícies

El portuguès Joao Sousa s’emporta l’ITF Futures Ciutat de Balaguer i el del CT Lleida

Joan Sousa va ser el gran protagonista de la divuitena edició del Trofeu Ciutat de Balaguer, torneig ITF Futures dotat amb 10.000 dòlars que es va disputar a CT Balaguer.

El portuguès, de 22 anys y primer cap de sèrie de la competició, va complir amb els pronòstics i va derrotar a la final el japonès resident a Valencia, Daniel Taro, per 6-3 i 6-1. Sousa havia superat a les semifinals el tennista holandès Boy Westerhof que va haver d’abandonar el partit per problemes físics quan perdia per 3-0 en el primer set. Per la seva part, Taro va deixar sense final al tennista del CT Sabadell, Gabriel Trujillo, tercer cap de sèrie, a qui va derrotar per 6-4 i 6-2. El president de la FCT, Francesc Orriols, va assistir a l’entrega dels trofeus.

Tan sols set dies després d’haver guanyat a Balaguer, el portuguès Joao Sousa, es va proclamar campió del torneig ITF Futures del Club Tennis Lleida completant d’aquesta forma el seu particular doblet lleidatà.

Sousa, primer cap de sèrie, es va imposar a la final al tennista granadí, Roberto Carballés, setè cap de sèrie, per un doble 6-3.

A les semifinals, Joao Sousa va vèncer el seu partit contra el finalista l’any passat, Íñigo Cervantes en dos llargs i apurats sets per 7-6 (8) i      6-3. El portuguès va haver de jugar al màxim durant tot el partit, ja que la talla del seu contrincant i l’alt nivell en què es troba actualment, el va obligat a disputar punt a punt fins a aconseguir acabar, després d’una hora i mitja, el primer set.

Durant el segon, Joao va trobar més facilitats tot i que alguns errors en moments crítics van fer pensar, en algún moment, en un possible tercer set.

La segona semifinal la van jugar Roberto Carballés i l’holandès Boy Westerhof, amb victòria del primer per un sorprenent 6-1 i 6-0. El jove Carballés, 18 anys, resident al CAR de Sant Cugat i amb una projecció envejable, va disputar el seu partit amb una facilitat sorprenent, en temps i joc. Va entrar al quadre per invitació de l’organització i no va desentonar exhibint un joc poques vegades vist en un Futures i que el consoliden com una de les gran promeses del tennis espanyol.

D’altra banda, el torneig de dobles d’aquest Futures el van guanyar el català Arnau Dachs i el francès Loic Ducourau que es van imposar als xinesos Zuo Quing Zhou i De long Zhu per 6-4 i 6-4.

Share