Notícies

El Curs d’Entrenador Nivell II, ja és una realitat

Trenta tècnics d’arreu del territori comencen la seva formació per obtenir el títol d’Entrenador Nacional a les instal·lacions de la Vall d’Hebron de la Federació Catalana de Tennis.

Trenta tècnics d’arreu del territori van iniciar el passat dimarts, a les instal·lacions de la Vall d’Hebron de la Federació Catalana de Tennis, el primer Curs d’Entrenador de Nivell II. El curs, que és el primer que s’organitza a Catalunya després de 10 anys sense poder-lo formalitzar, té com a objectiu principal ajudar i donar noves eines i formació a tots aquells entrenadors implicats en el món de la competició, així com als  directors de les escoles de tennis dels diferents clubs del país.

I és que la titulació d’Entrenador Nacional capacita als tècnics a preparar a jugadors i jugadores de nivell de competició i perfeccionament. També a dirigir sessions d’entrenament i perfeccionar l’execució dels elements  tècnics i  tàctics. Així mateix promou la participació i el desenvolupament del tècnic en les diferents competicions .

A través d’un nou i innovador model formatiu creat per l’àrea de Docència i Recerca de la FCT, l’organisme federatiu té com a objectius potenciar i facilitar la formació dels diversos agents del Tennis Català, a través del recolzament i el treball en equip amb els professionals del sector. És per això, que el nou Curs de Tècnic – Nivell 2 conta amb la participació docent de membres altament qualificats del món del tennis com Joel Figueres, Xabier Pérez, Fèlix Riba o Karim Perona, entre d’altres.

El curs té una durada total de 560 hores repartides en tres blocs principals: un bloc específic de 180 hores on es treballen els fonaments tecnico-tàctics per a jugadors de competició, la didàctica del tennis per a jugadors de competició, el desenvolupament professional, el tennis adaptat i l’entrenament específic; un bloc comú de 180 hores (impartit per l’Escola Catalana de l’Esport), on es tractaran els temes  de les bases de l’aprenentatge esportiu, les bases de l’entrenament esportiu, l’esport adaptat i discapacitat, l’organització i legislació esportiva i el gènere i l’esport; i finalment un bloc de pràctiques de 200 hores.

Share