Notícies

El CT Urgell gaudeix amb els futurs ‘Albert Costa’

La canària Eva Guerrero i el murcià Sergio Inglés van ser coronats com a campions del XXIIIè Torneig Setmana Santa – XIIè Torfeu Albert Costa que es va celebrar a les pistes del Club Tennis Urgell. El campionat, un referent ja al circuit, reuneix cada any els millors tennistes menors de 13 anys de tot l’Estat espanyol que somien poder seguir els passos d’Albert Costa, l’extennista lleidatà que dóna nom al torneig des de fa dotze anys.

Després d’uns intensos dies de competició -del 31 de març al 4 d’abril– el torneig va finalitzar amb l’entrega dels trofeus amb la presència de Màxim Miranda, president del CT Urgell, Joaquim Perisé, representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Josep Talavera, president del CN Lleida i vocal de la FCT, Alexandre Papineau, representat de l’empresa Tecnifibre, Daniel Luengo, representat de l’empresa col·laboradora Tennis-Twins, Toni Planas, de l’àrea esportiva de la junta del CT Urgell i membre de la junta directiva de la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana. Com a convidats especials a aquesta entrega de trofeus hi havia Jordi Costa i la Rosa Casals, pares de l’Albert Costa, que no hi va poder assistir a causa de la disputa de la Copa Davis.

Des de l’organització de la competició i la directiva del CT Urgell es va agrair especialment a l’Albert Costa, i també a les empreses que han col·laborat en aquest campionat, com Tecnifibre, Tennis-Twins i Perruqueries Cebado, el suport que han donat i sense el qual seria impossible portar a terme aquest torneig.

La jugadora de la federació canària, segona cap de sèrie, es va proclamar campiona en derrotar a la final l’avilesa, Paula Arias, quarta favorita, per 6-2, 5-7 i 6-2. La sotscampiona va aixecar una pilota de partit al segon set amb 5-4 en contra, però malgrat forçar la tercera mànega, la potència dels cops li van donar la victòria final a la canària. Per arribar a la final, López va superar a semifinals l’holandesa Marie Van Den Bosch per 6-1 i  6-0, i la valenciana Carla Pons per 6-3 i 6-/3.

Paula Arias, jugadora un any més petita que totes les altres participants (nascuda el 2000) es va classificar per a la final en derrotar la tennista suïssa establerta a Barcelona Rebeka Masarova, primera cap de sèrie, per un contundent 6-4 i 6-1. Malgrat ser la més petita de les participants, és la seva segona participació al torneig i l’any passat ja es va plantar a les semifinals.

A la categoria masculina el títol va ser per al tennista murcià del CT Torre Pacheco, Sergio Inglés, tercer cap de sèrie, que es va imposar a la final al vuitè favorit, l’andalús, Lucas Franco per 6-4, 4-6 i 6-3. Va ser un gran partit dels dos contrincants, amb un joc totalment a l’atac de Sergio, amb un excel·lent revés a una mà, que el va permetre imposar-se a un gran jugador defensiu com Lucas Franco.  En el seu camí a la final, Inglés es va desfer a semifinals del tennista Pelayo Antuña, sisè cap de sèrie, per un doble 6-1, mentre que Lucas Franco derrotava el jugador murcià Andrés Fernández, per un ajustat 6-2, 2-6 i 6-2.

Els cinc tennistes lleidatans que van participar en aquesta edició del torneig van ser Pep Canyadell (CT Urgell), Álvaro Barranco (CT Lleida) i Néstor Giribet (CN Lleida), Ares Llobera (CT Urgell) i Yolanda Pifarré (CT Urgell).

Llobera va superar la primera ronda després de superar en un gran partit a la valenciana Àngela Fita per 7-5, 2-6 i 6-3 i va caure als vuitens de final contra l’avilesa Paula Arias, quarta cap de sèrie i finalista del torneig, per 6-2 i 6-1.

També va arribar fins als vuitens de final, Néstor Giribet. En el seu debut va imposar-se a Miguel Damas per un doble 6-4 i després va caure contra l’asturià i semifinalista del torneig Pelayo Antuña per 6-3 i 7-6.

Per la seva banda, Pep Canyadell va perdre a primera ronda amb Pol Martín per 6-4 i 6-3, Álvaro Barranco va caure davant Miguel Abete per 6-4, 5-7, 7-6 (3) i Yolanda Pifarré va perdre amb la valenciana Carla Pons per un doble 6-0.

Share