Notícies

EL CT Girona acollirà el Campionat de Catalunya Absolut, Trofeu Joan Margets i Ferrer ‘In Memoriam’

La Federació Catalana de Tennis ha escollit al club tennis Girona com a seu per a la disputa del Campionat de Catalunya Absolut, Trofeu Joan Margets i Ferrer ‘In Memorian’.
El torneig, que enguany celebrarà la seva 108ª edició, es disputarà del 14 al 20 de setembre a les instal·lacions del club i repartirà un total de 8.000 euros en premis. Dotació econòmica que el campionat no tenia des de fa molts anys i que sense cap mena de dubte ajuda a dotar els quadres amb jugadors de gran nivell.
El període d’inscripcions per disputar el torneig, tant en la modalitat d’individuals com de dobles, finalitzava el passat dilluns 7 de setembre a les 12h.
L’inici oficial de l’esdeveniment  s’ha produït el dia 10 de setembre a les 10h, amb la realització del sorteig dels quadres del Campionat.
Informació Esportiva:
Inscrits: Els quadres individuals tant masculí com femení han quedat completats amb un bon nombre de jugadors de nivell que sense cap mena de dubte atorguen al torneig un al·licient esportiu molt elevat. Dintre de la llista actual d’inscrits podem destacar:
En el quadre masculí noms com Albert Ramos (Jugador que actualment està al 58 del mon i que, la setmana passada, va perdre al US Open amb un gran partit contra wawrinka. Ha estat membre de l’equip de copa Davis), Oscar Hernández (El 2007 va arribar a ocupar el 48è lloc del ranking ATP ), Pol Toledo (Millor jugador Gironí després de l’olotí Tommy Robredo) i el jugador de roses Eduard Güell (Jugador que aquest any va disputar la fase prèvia del Godo). Darrera d’aquests noms un gran gruix de jugadors amb classificació ATP i un gran nivell tennístic que garanteixen un campionat molt disputat i amb molt d’espectacle.
Pel que fa al quadre femení destacar noms com Guiomar Maristany (campiona de Catalunya cadet i junior), La Gironina Alba Cortina i l’Esther Lopez.
Els horaris: De dilluns a dimecres es disputaran al club 16 partits diaris repartits entre mati i tarda. Es prioritzarà en horari de tardes i un cop acabat la franja horària del curs escolar aquells partits amb els jugadors que disposen d’un major nombre de punts. A partir del divendres s’inicia la fase final que es disputarà amb un quadre de 8 jugadors. Els 4 classificats de fase prèvia i 4 jugadors que entren directe a la fase final per rànquing. En aquesta fase final entre categoria masculina i femenina el Divendres es jugaran 8 partits, el dissabte 4 partits (semifinals que en principi s’han de jugar en horari de matins) i el diumenge les dues finals.
La final masculina es disputarà el diumenge 20 de setembre a les 11:30h i cal destacar que també serà retransmesa pel canal Esport3.
Possibles modificacions: Evidentment, tractant-se de tennis en pistes de terra batuda exteriors els horaris programats es poden veure modificats per condicions meteorològiques.
Normativa: Partits a 3 sets amb tie break a cada un.
El club:
L’assignació del Club Tennis Girona com a seu oficial d’aquest campionat de Catalunya ha representat un motiu d’orgull i motivació per la possibilitat d’aportar un plus en la organització del torneig que ha d’aplegar el millor tennis català a la nostra ciutat. Al mateix temps ens permetrà ensenyar a moltíssima gent les instal·lacions i l’entorn privilegiat del que gaudim.
Paral·lelament a la opció de gaudir de grans partits de tennis, al tractar-se d’un campionat de Catalunya absolut, aquest esdeveniment ens permet participar també d’una festa a favor de la promoció de l’esport en un moment on precisament s’inicien grans campanyes com es el cas del guanyarem: Una iniciativa per unir representants de l’esport català amb la gent del nostre país en un moment històric on precisament es destaca l’esport com un element bàsic de cohesió social i de foment de la salut, sempre ha estat una part essencial de l’ànima del nostre país. Els més de tres milions de ciutadans que fan esport de lleure, escolar o federat, situen Catalunya com un país esportiu per excel·lència, referent a Europa i a la resta del mon i amb esdeveniments d’aquest estil encara tenim més ocasió de demostrar-ho.
Les activitats paral·leles:
Per tal de promocionar l’esport i el tennis des de la base s’organitzen diverses activitats la mateixa setmana del torneig:
  • Dia 19 de setembre a partir de les 16:30h Jornada de mini tennis a la plaça constitució de Girona. Oberta a tots els nens i nenes.
  • Dia 20 de setembre abans de la final trobada de nens de diversos clubs de Catalunya a les pistes del club.
  • Dia 20 de setembre sorteig de regals i obsequis dels assistents per part dels patrocinadors del torneig.
Font: Premsa CT Girona
 
Share