Eduard Coronado i Aran Teixidó, campions de Catalunya Infantils

Eduard Coronado i Aran Teixidó es van convertir el passat diumenge 15 de febrer en els nous campions de Catalunya Infantils. La gent que es va apropar a les instal·lacions del Centre Internacional de Tennis de Cornellà va poder gaudir d’una gran final femenina, tot i que també es va endur la decepció de no poder viure la final masculina, que es va haver de suspendre.

Coronado, jugador del RCT Barcelona i cap de sèrie número 4, va ser informat al mateix matí que el seu rival, Jorge Plans (jugador del Real Club de Polo i cap de sèrie número 12), havia patit un accident domèstic la nit anterior i no podria disputar la final. La retirada de Plans va donar el títol de campió a Coronado, però va deixar als presents amb les ganes de veure una final que es presentava d’allò més emocionant, ja que ambdós jugadors havien firmat un magnífic torneig i no havien cedit un sol set en tota la competició.

En la final femenina, la jugadora del CT Lleida i màxima favorita, Aran Teixidó, es va proclamar campiona després de superar en dos sets (6/1 i 7/5) a la tenista del RCT Barcelona i cap de sèrie número 4, Cristina Mayorova. Després d’endur-se el primer set amb autoritat, Teixidó va veure com Mayorova s’avançava 0 a 4 en el segon parcial. Quan tot semblava indicar que la final es resoldria en el set decisiu, la lleidatana va aconseguir remuntar el marcador, establint el 7 a 5 definitiu.

El torneig, a més de premiar als dos campions de Catalunya, també donava l’accés al Campionat d’Espanya Infantil “Trofeo Manuel Alonso” a 8 jugadors i 9 jugadores. No obstant, els noms definitius de tots els i les tenistes catalanes que hi participaran, no es coneixeran fins que s’acabi de disputar la repesca.

L’altre gran focus de la competició va ser la prova pilot que va dur a terme la Federació Catalana de Tennis, que per primera vegada va permetre l’entrada dels entrenadors a les pistes durant la disputa de les semifinals i finals del torneig. Els resultats de la iniciativa van ser molt positius i han donat a la FCT l’empenta definitiva per prendre la decisió de que la mesura s’implementi en tots els Campionats de Catalunya individuals juvenils del 2015, de moment, a partir de les semifinals.