Notícies

Djokovic venç a Nadal a la final de Wimbledon

El tennista serbi i nou número u del món, Novak Djokovic, ha tornat a prendre (4-6, 1-6, 6-1, 3-6) un títol a l’espanyol Rafa Nadal en aquest 2011, per així conquerir el seu primer torneig de Wimbledon, tercer ‘gran’ del curs, en un partit en què el balcànic va tornar a ser superior al manacorí.

El de Belgrad va conquistar el seu tercer ‘gran’ i el vuitè títol el 2011 amb el que lluirà la seva nova situació en el rànquing de l’ATP. Per la seva banda Nadal, campió el 2010, veu esfumar la possibilitat d’igualar els onze títols de Grand Slam de dues llegendes com Rod Laver i Bjorn Borg, a més de no sumar el seu tercer doblet Roland Garros-Wimbledon.

El ‘Clàssic’ del tennis mundial, almenys aquest any i amb el permís de Roger Federer, va començar fidel a les seves expectatives. Tot i que l’escalfament en tennis és un exercici tranquil, quan va començar el primer set, les pilotes van córrer per la pista a velocitat vertiginosa. Nadal i Djokovic s’enviaben míssils un a l’altre, i ambdós deixaven les seves petjades per tota l’herba londinenca en només un joc.

Nadal semblava més ficat i concentrat que en els anteriors duels amb el serbi. Sense por a Djokovic, el tennista mallorquí responia amb la mateixa força o major els atacs del seu rival, amb una dreta encesa des del primer moment, i amb un desplegament físic que no donava una bola per perduda.

No obstant això, l’estratègia de Djokovic, especialista en aparèixer i desaparèixer en els partits, es va veure de seguida. El serbi va reservar forces en el tercer acte, que es va portar sense complicacions l’espanyol (1-6), per tornar a aparèixer amb força en el quart, fet i fet l’últim.

– RESULTAT.

Final.

Novak Djokovic (SRB/N.2) a RAFA NADAL (ESP/N.1) per 4-6, 1-6, 6-1, 3-6.

Share