Notícies

Conveni de col·laboració entre els Jocs Special Olympics i la FCT

Arriba una nova edició dels Jocs Special Olympics. Se celebraran del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014 a Barcelona i Calella (el Maresme). És la cita esportiva i social més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual que es fa a casa nostra. Uns 1.600 atletes (procedents de Catalunya, la resta de l’Estat i d’una vintena de països de tot el món) s’aplegaran per disputar 12 disciplines esportives que es repartiran entre les dues seus. A Barcelona s’allotjaran les modalitats de bàsquet, vela i tennis.

I el tennis, a la capital catalana, tindrà, un cop més, el millor escenari possible. Així, en virtut d’un conveni de col·laboració signat aquesta setmana, la Federació Catalana de Tennis cedeix, de manera gratuïta, les seves magnífiques instal·lacions del Centre Municipal de Tennis de la Vall d’Hebrón per a la disputa de les proves de tennis. Així, s’utilitzaran quatre pistes entre el divendres 31 d’octubre i el dissabte 1 de novembre (entre les 10:00 i les 19:00h) per al desenvolupament de la competició.

L’extrema sensibilitat de la Federació Catalana de Tennis permet donar un cop de mà al projecte integrador dels Jocs Special Olympics. Una proposta que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i per augmentar la seva autoconfiança a través de la pràctica esportiva.

Al marge de l’extens programa esportiu (Calella allotjarà handbol, futbol, hoquei interior, tennis taula, gimnàstica, natació, petanca, atletisme i bàdminton) la gran família dels Jocs Special Olympics tindrà un complet programa d’activitats i esdeveniments.

Així, la Torxa Olímpica recorrerà 12 ciutats de la nostra geografia (on serà rebuda per les màximes autoritats locals) fins arribar a Calella. El dia 30 d’octubre es farà la cerimònia inaugural a la Mar Bella de Barcelona en un acte que transmetrà Esports 3 en directe i amb la presència de les màximes autoritats del país.

A Calella s’instal·larà un Village (una carpa gegant en la qual tothom serà del mateix equip) i es treballarà amb la col·laboració d’uns 500 voluntaris que aportaran el seu granet de sorra per tal que els somnis dels atletes amb discapacitat intel·lectual esdevinguin realitat. També,  i en col·laboració amb Special Olympics España, es faran un complet Programa de Salut gratuït per tal de fer revisions mèdiques nostres esportistes.

Font: Dpt. Premsa Jocs Special Olympics

Conveni de col·laboració entre els Jocs Special Olympics i la FCT

Share