Notícies

CONSTITUÏDA LA FUNDACIÓ UFEC

La seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha acollit, aquest dimarts 19 de juliol, la constitució de la Fundació UFEC, un instrument que, en paraules del president de l’entitat, Gerard Esteva, servirà per “aconseguir finançament per a l’esport català, els seus esportistes, clubs i federacions”.

L’acte, que va comptar amb la presència dels presidents i secretaris de les 41 federacions que formaran part del patronat de la fundació inicialment (la resta anirà incorporant-se després de les celebracions de les respectives assemblees on han de ratificar l’acord d’entrada al patronat), va servir per donar vida a un dels projectes en què la UFEC i les federacions han dipositat una major confiança per fer front al futur de l’esport del país. El tennis català, serà present a la Fundació UFEC representat per Joan Navarro, com a President de la Federació Catalana de Tennis.

L’esport català ha patit en aquests darrers anys grans retallades, sovint insuportables, que el sector ha sabut combatre amb la tenacitat i voluntat característiques dels seus esportistes, directius i voluntaris; però la situació actual de manca de recursos obliga a repensar noves vies de finançament.

Amb la creació d’aquesta fundació, la UFEC i les federacions pretenen aconseguir l’entrada de recursos privats en els diferents projectes esportius del país perquè donada les característiques jurídiques de les fundacions, les quals atorguen avantatges fiscals en les donacions, poden ser un al·licient per a l’entrada d’aquest finançament que necessita el sector. La Fundació UFEC és una entitat sense ànim de lucre, nascuda amb l’objectiu principal de donar suport i promoure l’esport de club del nostre país.

D’altra banda, la UFEC impulsa aquesta fundació amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància de l’esport més enllà dels valors merament esportius que hi van associats; l’esport és, també, una eina educativa que promou valors molt positius per a la societat, així com un instrument per a la integració social, facilitador de benestar i salut, creador de nova ocupació laboral i dinamitzador econòmic del territori. Recordant aquests valors que representa l’esport, la seva funció d’utilitat pública, es pretén també combatre la falta de finançament del sector.

En aquest sentit, la UFEC està treballant en la campanya de llançament “Impulsa’ns”,  per donar a conèixer la Fundació i començar a recollir les donacions de particulars per destinar-les a programes de clubs esportius catalans (50%), de les federacions esportives catalanes (25%) i programes socials (25%).

Font noticia: UFEC

Fundacio UFEC

 

Share