Notícies

Celebrat el XII Congrés Nacional de Tennis

L’esdeveniment celebrat el passat cap de setmana a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat va reunir a tècnics d’arreu de Catalunya i Espanya amb l’objectiu d’apropar noves eines i propostes de treball per l’entrenament.

 El Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès va acollir el passat cap de setmana el XII Congrés Nacional de Tennis organitzat per la Real Federació Espanyola de Tennis (RFET), amb la col·laboració de la Federació Catalana de Tennis (FCT). L’esdeveniment, que va agrupar a desenes de tècnics d’arreu de Catalunya i Espanya, va servir per apropar noves eines i propostes de treball per l’entrenament amb l’objectiu de millorar la formació dels entrenadors, per tal d’exercir la seva professió de manera més competent i efectiva.

Durant el Congrés es van combinar ponències teòriques a l’aula amb sessions pràctiques a les pistes de tennis cobertes del CAR. La temàtica de les exposicions realitzades pels diferents ponents van anar orientades a les noves eines de control, suport i seguiment dels jugadors de tennis; les noves tendències i  orientacions pel desenvolupament del tennis base; els sistemes d’entrenament amb jugadors de competició i alt rendiment –abordat des de les diferents àrees: psicologia, preparació física, etc.–, així com el treball tècnic/tàctic en la transició Júnior-Professinal; i el treball preventiu en els jugadors de tennis.

En l’edició d’aquest any, el Congrés va poder contar, entre d’altres, amb experts com Martín Rocca en l’àrea del Tenis Base, Jaime Fernández en l’àrea de preparació física, Aldo Bariles l’àrea de desenvolupament coordinatiu i neuro fitness o Miguel Crespo en psicologia. A més, també van participar entrenadors de jugadors de competició y alt rendiment com l’actual capitana de Copa Davis y Fed Cup Conchita Martínez, el director de la Rafa Nadal Academy, Joel Figueras o l’entrenador de l’acadèmia BTT, Jordi Vilaró, entre d’altres.

Després de dos intensos dies –matí i tarda–, de conferències i demostracions a les pistes, els tècnics rebien, satisfets per la qualitat de les ponències, els diplomes i certificats d’assistència que posaven punt i final a la vigent edició del Congrés.

Eduard Bosch
Premsa FCT

Share