Notícies

Celebrat el Monogràfic d’actualització FCT sobre Psicologia i Coaching al CT Badalona

El passat divendres 12 d’abril, al les instal•lacions del CT Badalona, la FCT va realitzar el  Monogràfic d’actualització sobre  “Psicologia i Coaching aplicats al Tennis”, on van participar més de 70 tècnics/ques i professionals de clubs i escoles de tennis de totes les províncies de Catalunya.
L’esdeveniment  ha comptat amb ponents de reconegut prestigi i experiència a l’àmbit de la psicologia i coaching aplicats als tennis.
Aquesta proposta s’emmarca dins del programa de Formació Continuada en Tennis que inclou una sèrie de 4 monogràfics específics que s’organitzen a les diferents províncies catalanes amb les temàtiques següents: Preparació Física aplicada al Tennis, ja realitzat al CT Barà el passat 14 de març, Psicologia i Coaching en el Tennis, Tennis Recreatiu i Tennis Femení.
El primer en obrir la sessió va ser en Josep Campos, cap de l’Àrea de Docència i Recerca de la FCT,  on a la seva intervenció va exposar diferents aspectes relacionats amb la metodologia integral , en aquest cas, en les diferents variables que influeixen al rendiment esportiu.
Tot seguit, es va donar pas a la ponència titulada “Com comunicar per desenvolupar el mestratge i l’autoconfiança dels joves tennistes” per Montse Cascalló (Màster en Psicologia de l’Esport per la UAB, Coach professional especialitzada en coaching esportiu d’entrenadors i esportistes, Directora de les formacions en Coaching Esportiu del Institut Gestalt de Barcelona, Formadora d’entrenadors esportius).
La següent ponència, “ El joc emocional en el tennis”,  va ser realitzada per Ramon Fauria, Coach i expert en conducta i ment humana i conferenciant i formador de formadors en diferents àmbits.
En última instància, Joan Ribas (Llicenciat en Psicologia,  Màster en Psicologia de l’Activitat Física i de l´Esport i . Entrenador Nacional de Tennis), va presentar la  “Importància de les rutines en l’entrenament mental al tennis”
Per finalitzar l’acte, el president de la Federació Catalana de Tennis, el Sr. Joan Navarro, va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents i ha tancat la jornada.
Share